De klas van Tine met Femke Snelting

14 feb
20:00
  • do 14 feb
    20:00
    zaal Klas
    Geweest

 

Ben jij een documentairefreak, podcastverslinder, wikipedia-uitpluizer? Dan is 'De Klas van Tine' de plek waar jij naartoe moet. In het mooiste en meest intieme zaaltje van De Grote Post nodigt kunstenares Tine Van Aerschot mensen uit die uiterst gepassioneerd met hun beroep bezig zijn. Vandaag is dat kunstenaar en ontwerper Femke Snelting.

 

In de Klas van Tine spreekt Tine met haar gasten over leven en dood, over nieuw leven en het in stand houden van bestaand leven, over het wereldlijke en het kleinmenselijke. Het gaat over het kolosale en over het microscopische.
De sprekers hebben allemaal een verrassende en verfrissende kijk.
 

ACB van het alfabet


Alfabet is een klas over letters, tekens en computers. Hoe verander je tekst in code, en code weer in tekst? Wat doet een toetsenbord, wie beheert de Unicode standaard, en hoe zit dat met emojis :-)? Femke laat zien dat 'abc' misschien niet zo simpel is als het lijkt.


Femke Snelting
werkt als kunstenaar en ontwerper en ontwikkelt projecten op de grens van design, feminisme en vrije software. Samen met Constant, vereniging voor kunst en media in Brussel, onderzoekt ze hoe digitale tools en manieren van doen elkaar wederzijds beïnvloeden.
 

Elke tweede donderdag van de maand

14.03 | Met Kristien Van Den Brande
11.04 | Met Bambi Cueppens
09.05 | Met Stevie Wishart

 

Het klaslokaal waar deze sessies zullen plaatsvinden, is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Credits

Tine Van Aerschot is theatermaker en schrijver. In 2017 verhuisde ze naar Oostende. Met De Klas van Tine wil ze een bijdrage leveren aan het culturele gebeuren van De Grote Post en de stad. Vorig seizoen was ze nog in residentie in De Grote Post.

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info