Cargo Mas feat. Greg Boyer

za 21 mei 20:30 - 22:00
21 mei
20:30 - 22:00
 • 21 mei
  20:30 - 22:00
  Staand concert
  zaal Kleine Post
  Geweest

Een mix van jazz-funk, latin, old school hiphop en rock-’n-roll: dit wordt het zonnigste feestje van het jaar!

Componist en trompettist Sam Vloemans heeft met Cargo Mas een collectief van muzikanten rond zich verzameld die hun sporen verdienden bij Lianne La Havas, Zap Mama, Gabriel Rios, Dez Mona, Axelle Red en Guru’s Jazzmatazz. Dat kan tellen!

In het voorjaar van 2020 was er een eerste album waarop bassiste Ida Nielsen (Prince), trompettist Mike ‘Maz’ Maher (Snarky Puppy) en trombonist Fred Wesley (James Brown) een handje toestaken. Voor zijn nieuwste composities werkte Sam opnieuw samen met iemand uit de entourage van Prince: Greg Boyer, een levende trombonelegende uit de VS. En hij is erbij in De Grote Post.

In de pers

 • Written in Music
  “Reken maar dat dit album wederom een zegetocht langs de zalen en de festivals zal zijn. Heerlijke band, heerlijke plaat.”
 • Luminous Dash
  "Vloemans weet hoe hij aanstekelijke, groovy songs moet schrijven. Deze laat hij dan uitvoeren door geweldige muzikanten en dat zorgt voor een topalbum."
 • Dansende Beren
  "Onvervalste party vibes”
  “[...] ook weet Vloemans een hele hoop geroutineerde muzikanten rond zich te scharen, waardoor het gelijknamige debuut met kop en schouders boven de niet al te malse concurrentie uitsteekt."
 • DaMusic
  “De debuutplaat van dit gezelschap is een prachtig staaltje van het kunnen van een stel rasmuzikanten, die ook nog eens het onderste uit de kan halen.”
  “Het is geen toeval dat Vloemans Mike 'Maz' Maher (Snarky Puppy – in Samsara), Fred Wesley (o.m. James Brown in Pick Up) en Ida Nielsen (Prince – in My Favorite Pants) kon overtuigen om mee te doen. En dat hoor je ook. Elke keer weer.”
 • JazzHalo
  "Alles komt prima samen in een muzikale mix die nooit verveelt.”

Een heerlijke groovy ‘slap in the face’ van een horde topmuzikanten!

Bram Vanhove (drummer Blackwave, Coely)

Credits

trombone Greg Boyer

trompet, percussie & compositie Sam Vloemans

trombone Tom Verschoore

toetsen Mike Roelofs

indie gitaren Bart Oostindie

bas Roberto Mercurio

drums Patrick Dorcean

percussie Amel Serra Garcia

klank Jan-Kris Vinken

coproductie deSingel