De Grote Post
Anna Carina Schoeters

Double bill

Hendrik Lasure + Woolvs
do 5 okt 20:00 - 22:15
5 okt
20:00 - 22:15
  • 5 okt
    20:00 - 22:15
    STAAND CONCERT
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Twee concerten voor één prijs. Van de neo-kleinkunst van Hendrik Lasure naar het lichtjes weirde popuniversum van Woolvs.

Hendrik Lasure

Hendrik Lasure is een talentvolle toetsenist uit de Belgische jazzscene. Hij bracht al albums uit als lid van ensembles als schntzl, Bombataz, An Pierlé Quartet en Thunderblender. Daarnaast is hij ook actief in het theater en als filmscorecomponist.

Op zijn precieuze nieuwe album Het Wiel breekt Hendrik uit zijn eigen voegen en legt hij zijn ziel op tafel. Na een tiental instrumentale albums speelt hij voor het eerst met taal, zijn eigen spreektaal. Niet opgekuist, niet mooier gemaakt. De muziek is zo intiem mogelijk en elke vorm van virtuositeit wordt uit de weg gegaan. Unieke liedjes voor fans van Jules De Corte, Boudewijn De Groot, Elliott Smith en PJ Harvey.

Woolvs

Woolvs is een edgy band uit Brussel met nummers die als rafelige dekentjes kunnen verwarmen, prikkelen en, af en toe, genadeloos scheuren. Tijdens een residentie in De Grote Post namen ze een album op in één week. Mature popsongs met het hoofd in de wolken en de voeten langs het kanaal Brussel-Schelde.

In het Engels speelde ik met woorden, maar voelde ik niet echt de lading ervan. Die kon ik veel beter vatten in mijn moedertaal.

Hendrik Lasure

Credits

Hendrik Lasure

gitaar, piano en zang Hendrik Lasure

gitaar en viool Michaël Lamiroy

klarinet Thomas Jillings

contrabas Soet Kempeneer

Woolvs

gitaar en stem Willem Malfliet

gitaar Vitja Pauwels

bas Ruben De Maesschalck

drums Casper Van De Velde

elektronica en toetsen Soet Kempeneer