De Grote Post
Ilse Philips (VIRAAL)

Voelgewoel goes Ensor

De Grote Post / Leentje Kerremans, Sam Declercq, Michiel Soete
ma 15 apr - vr 19 apr
15 apr
-
19 apr

Voelgewoel blijft nog een weekje staan om crèches en kleuterklasjes te ontvangen. Voor het brede publiek wordt de installatie opgeborgen, maar niet getreurd... in de paasvakantie van 2025 zwieren we de deuren opnieuw open! 

Voelen, tikken, wrijven, vliegen, hangen, kruipen, rollen… De allerkleinsten zijn opnieuw welkom in ons wonderlijke voelparadijs, een tactiel parcours voor de kleinste cultuurliefhebbers. Baby’s en peuters (0-3 jaar) kunnen spelen, rondkruipen, voelen, kijken en ontdekken op hun eigen manier.

Voor deze editie - tijdens het Ensorjaar - bouwt theatermaker, lichtdesigner en scenograaf Michiel Soete, samen met costumière Leentje Kerremans en scenograaf Sam Declercq, een speelparadijs rond James Ensor. Ze inspireerden zich op de bekende ets ‘De Baden van Oostende’. Verwacht je aan verrassende strandcabines en vorm mee een levend schilderij.

Dit jaar is de voel- en kruipinstallatie geinspireerd op het schilderij van Ensor: "De Baden van Oostende".

Er komen 10 strandcabines en enkele windschermen op babyformaat. Zo worden alle kleine bezoekertjes van de installatie de personages in het schilderij. 
Dubbele fun voor de ouders dus: zij zien een grappige en levende versie van het schilderij, met hun kleintje in de hoofdrol! 

 

Credits

Michiel Soete & Sam Declercq