De Grote Post
Filip Naudts

Ik ruik naar Oostende

Piet De Praitere
Première
vr 6 okt 20:00 - 21:30
6 okt
20:00 - 21:30
  • 6 okt
    20:00 - 21:30
    Met een weekendticket kan je voor €60 alle voorstellingen tijdens het tweede festivalweekend bijwonen. Koop je weekendticket via deze link.
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Piet De Praitere verhuisde in coronatijd van Gent naar Oostende en brengt nu in première voor zijn nieuwe thuishaven een nieuwe comedyshow over new beginnings (en oude gewoontes).

Ik ruik naar Oostende gaat over de drang naar verandering. Jezelf heruitvinden en toch dezelfde blijven. Over oud worden en jong blijven. Over verhuizen, garnalen, jodium, woke, inflatie, manipulatie, masturbatie, isolatie, premies, amfibistische transseksuelen, nog meer garnalen en nog meer woke.

Nu is alles duidelijk, niks is nog duidelijk. Het zijn rare tijden, moeilijke tijden, woelige tijden. Het zijn gewoon maar tijden. Het leven begint als je er klaar voor bent.

Piet De Praitere is schrijver, acteur en stand-up comedian. Een fabuleuze verteller met een absurde stijl vol gratie en vaardigheid. Onvoorspelbaar en gracieus. Een rasechte performer en oude zak die momenteel zijn tweede jeugd beleeft. Elke generatie heeft afwijkende performers die niet in een hokje te plaatsen zijn. Piet De Praitere is zo iemand.

Na zijn theateropleiding stond hij mee aan de wieg van de Vlaamse comedy. Hierdoor komt hij terecht bij Studio Kafka, een humoristisch radioprogramma op Studio Brussel, waarin hij samenwerkte met onder meer Kamagurka. Uit dit programma ontstond zijn eerste typetje Etienne met het open verhemelte. Daarna volgen een tiental avondvullende soloshows. Als acteur vertolkte Piet verschillende rollen in films en TV-series zoals Bevergem, De Twaalf, Onder vuur, Nonkels, Chantal,...

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Gelieve er rekening mee te houden dat jongere kinderen geweigerd kunnen worden.

Onderdeel van

In zijn branche van de amusementswereld is de ongeregelde Piet De Praitere stukken grappiger dan gemiddeld

Humo