De Grote Post

OSTEND IS MUSIC

Sectordag muziek
zo 22 okt 13:30 - 18:00
22 okt
13:30 - 18:00
  • 22 okt
    13:30 - 18:00
    Wil je met meerdere personen deelnemen? Schrijf je dan elk afzonderlijk in.
    De Grote Post, Oostende
    Volledig gebouw

Op 22 oktober wordt De Grote Post in Oostende dé place-to-be voor muzikanten, muziekprofessionals en iedereen die ambities koestert voor een carrière in de muzieksector tijdens de sectordag 𝗢𝗦𝗧𝗘𝗡𝗗 𝗜𝗦 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖.

Koester je al langer een droom van een muzikale carrière of wil je als doorgewinterde professional graag een stap vooruit? Je plek vinden in de muzieksector kan een uitdaging zijn.

Of je nu talent van Oostendse bodem bent of uit de ruimere regio komt, of je nu achter de draaitafels staat of klassiek geschoold bent, of je nu van het podium houdt of liever achter de schermen blijft - het maakt niet uit! Markeer 22 oktober in je agenda en maak je klaar voor een dag vol praktische informatie en inspiratie om jouw muzikale ambities waar te maken.

De sectordag 𝗢𝗦𝗧𝗘𝗡𝗗 𝗜𝗦 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖 is een samenwerking tussen: De Grote Post – klein Verhaal – KAAP - Theater aan Zee – Muziekclub De Zwerver – OHK – Paulusfeesten – Conservatorium aan Zee – stad Oostende. Meer info op oostende.be/ostendismusic.

Programma

Kirsten Lemaire neemt je mee door een boeiend programma vol inspirerende sprekers, doorgewinterde muzikanten en deskundigen. Met onder andere Sarah Pepels (Glitterpaard, Sarah Green, ex-Portland), Frederik Tampere (The Van Jets / [PIAS] ), Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Lucas Declercq (vi.be) en Sam Vloemans (componist, muzikant, Cargo Mas) aan boord, belooft het een dag vol inspiratie én praktische handvaten te worden. Je ontdekt er niet alleen het antwoord op vragen rond vergoedingen en auteursrechten, maar krijgt er ook meer informatie over de werking van boekingsagenten en platenlabels, of over welke ingrediënten nodig zijn voor een killer demo. Wie graag persoonlijke feedback krijgt kan op voorhand een demo insturen. Een panel van muziekprofessionals geeft hun waardevolle 'tricks of the trade' mee.

13u30: Deuren/ontvangst

14u00 – 15u00: Plenair gedeelte: Panelgesprek
Moderator: Kirsten Lemaire

15u00 – 17u00: Expertenhub
> Na inschrijving kan je je voorkeur doorgeven met welke profielen je liefst in gesprek gaat en wat je meest prangende vragen zijn.
> Wil je graag persoonlijke feedback op je songs en kans maken op ondersteuning van een van de partners van de sectordag? Stuur dan je demo’s/songs in via vi.be. 

17u00 – 18u00: Receptie/Netwerkmoment