De Grote Post

de teef en de beer

Bal Tricot
za 14 okt en zo 15 okt
14 okt
en
15 okt

Dit verhaal gaat over een alles overrompelende verliefdheid, een ‘coup de foudre’ die zowel aanleiding is voor een vernietigend drama als voor een lachwekkende vaudeville.

Het centrale thema in dit toneelstuk is de liefde. Is de liefde een blijspel? Of is het een tragedie? Een lach en een traan.

Carolina Cretu, Ilse Van Remoortere, Peter Dewolf, Yves Ameye, ze leren elkaar kennen tijdens de lessen ‘drama’ aan het Conservatorium aan Zee te Oostende, ze willen meer, ze willen spelen, spelen en spelen, de dingen vallen in een wonderlijke plooi: ‘hé, we hebben een ensemble’, et voilà, BAL TRICOT is een feit. Nu nog een tekst. Ze vinden een toneelstuk dat nog niet eerder te zien was op de planken van het amateurtoneel: ‘de teef en de beer’. Het bekende kortverhaal ‘De dame met het hondje’, en de hilarische klucht ‘De beer’, allebei van de hand van A.P. Tsjechov, zijn bewerkt, of beter verstrengeld tot één geheel door Dries Vanhegen, theatermaker en acteur. Een begeesterende spelcoaching, daar zorgt Twiggy Bossuyt voor. Die kennen ze van op het CAZ.