De Grote Post
Tina Raemen / VIRAAL

OHKlub: Lepopski, Ratmosphere en OPROER

OHK & De Grote Post
za 18 mei 20:30 - 01:00
18 mei
20:30 - 01:00
  • 18 mei
    20:30 - 01:00
    STAAND CONCERT
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

De Grote Post geeft dit seizoen de jongeren van jeugdhuis/jongerenmuziekcentrum OHK uit Oostende carte blanche om twee concertavonden in elkaar te steken. Die zullen onder de naam OHKlub plaatsvinden op vrijdag 24 november en zaterdag 18 mei.

Elk met een verse plaat onder de arm komen Lepopski, Ratmosphere en OPROER hun nieuwe werk voorstellen in deze tweede OHKlubavond!

Stap binnen in de wereld van Lepopski, het opwindende indiepopproject uit Oostende, geleid door singer-songwriter Hannes De Koninck, met Morgan Wylleman op bas, Jari Sinnesael op gitaar en Cédric Cuvereau op de drums. Vanaf 2016 begon Hannes zijn muzikale avontuur in de studentenkamers van Gent, waar hij al snel drie soulmates vond met een passie voor popmuziek. Hun nummers omarmen de jaren '60 en worden beïnvloed door indiepopgrootheden zoals Ariel Pink en MGMT. Check zeker hun debuut-EP die tijdens de residentie en onder begeleiding van Sam Serruys in de muziekstudio van De Grote Post werd opgenomen - en laat je meeslepen door hun catchy melodieën! Een leuk weetje: ze zijn momenteel de allereerste artist in residence ooit bij Muziekclub De Zwerver.

Met Ratmosphere maken de broers Serruys sleazy outsider pop die flirt met kapotte disco en fonkelende 80s gitaarsolo's. Oorwurmen 'No more pain' en 'Nocturnal Animals' werden tijdens de Week van de Belgische Muziek opgepikt door Studio Brussel en Radio Willy en ook hun laatste wapenfeit 'Long Time', mee geproducet door Jasper Maekelberg, heeft het potentieel om potten te breken. Als graag geziene toursupport van o.a. Balthasar, Warhaus, Jaguar Jaguar en Black Box Revelation speelde de band vooral shows in het buitenland. Vorig seizoen gingen ze de hort op in het zog van hun selectie in het kansenparcours Sound Track van Vi.be en de muziekclubs. Momenteel werken ze aan een eerste LP-release in hun nieuwe, uitgebreide bezetting, met Jente Neels en Fieke Soete.

OPROER bezweert met eigenzinnige songs. Een vette en hedendaagse knipoog naar de eighties waarvan je spontaan gaat zweven. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen dansbaar en obscuur, extatisch en herkenbaar. Hun debuutplaat 'We're All Late Tonight' bevestigt wat iedereen al wist. OPROER is overweldigend, zowel op plaat als in levende lijve. Met shows in VIERNULVIER en Ancienne Belgique maakten ze meedogenloos duidelijk dat stilstaan onmogelijk blijkt. OPROER laat niemand onberoerd.

Praktisch

20u30 Deuren open (met DJ)

21u Lepopski

22u05 Ratmosphere

23u30 OPROER

00u15 - 01u DJ