De Grote Post

stil leven

De Grote Post
VUURWERK
za 16 dec - do 21 dec
16 dec
-
21 dec

Samen rijgen we kledingstukken vol herinneringen aan elkaar tot een lang tafelkleed. Zo geven we jouw afwezige geliefde een plek aan tafel.

De feestperiode is bij uitstek een tijd waarin stil verdriet soms moeilijk kan ademen. Waar het vrolijke gerinkel soms schril afsteekt bij de pijn die je binnenin voelt.

Op VUURWERK willen we ruimte geven aan dat stil leven. Een plek geven aan wie je mist. Letterlijk. Rouw je om de breuk met een geliefde? Nam je afscheid van een dierbare? Draag je altijd een stil verdriet met je mee omdat je jouw vriend, ouder, kind, partner… mist?

Kom langs in De Grote Post op 16 en 17 december 2023. Breng een kledingstuk mee dat je doet denken aan jouw afwezige geliefde. Het lievelingshemd van je overleden papa, de vrolijke jurk van je dementerende oma, het haarlint van jouw liefste vriendin die naar het buitenland verhuisde, de kousen van je zus waarmee je jaren geleden het contact verbrak, het shirt dat je doet denken aan die zorgeloze versie van jezelf die je kwijtraakte… 

Samen met textielkunstenaar Saar Swinters maken we jouw afwezige geliefde zichtbaar. We tekenen de contouren van jouw gekoesterde kledingstuk op een nieuw stuk stof, en driegen het op ons tafellaken. Je krijgt het kledingstuk ongeschonden terug mee naar huis. We maken er enkel samen een afdruk van. Alle patronen vormen samen een patchwork van herinneringen en verhalen. Zo krijgt jouw stille geliefde een plek aan onze feesttafel.

Samen met de vrijwilligers van BlinkOut maken we tijd en ruimte voor jouw verhaal. En reiken je letterlijk de hand, om samen een plek te geven aan stil verdriet.