Onderwijsbeurs

SG Ichthus
di 23 feb 18:00
23 feb
18:00
  • 23 feb
    18:00
    Geweest

Voor wie in het zesde leerjaar zit, staan er spannende maanden voor de deur! Je zit ongetwijfeld met een heleboel vragen: wat zal ik volgend jaar doen? Welke richting wil ik volgen? Welke school zal ik daarvoor kiezen? Waarin verschilt de ene school van de andere? En vooral: zal ik me thuis voelen in die school?

Om een antwoord te vinden op al deze vragen, doe je er goed aan om je grondig te informeren. Dit kan op de onderwijsbeurs die plaats vindt op dinsdag 23 februari in De Grote Post. Start om 18.30u of om 20.00u. Inschrijven hoeft niet.

Infomoment
De beurs bestaat uit 2 luiken: infosessies en de eigenlijke scholenbeurs. Tijdens de infosessies wordt er meer informatie gegeven over het studiekeuzeproces en over de structuur van de secundaire scholen. Welke documenten zijn er nodig bij de inschrijving in het secundair onderwijs? Wat is de rol van het CLB in deze oriëntering? Hoe kun je je kind het best voorbereiden voor het secundair onderwijs? Deze sessies vinden plaats om 18.45u en 20.00u.

Scholenbeurs
Daarnaast kan je met al je praktische en concrete vragen terecht op de beurs met standjes van alle katholieke secundaire scholen uit de Oostendse regio en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding.

Praktische info
Met de paasvakantie voor de deur en met het oog op de overstap naar het secundair onderwijs binnen enkele maanden, biedt deze beurs alle nodige informatie aan elke 12-jarige uit de ruime Oostendse regio.

Wat biedt het info-moment?

· Hoe bereidt de basisschool jullie kind voor op de keuze.
· Uitleg over het werkboek “Op stap naar het secundair onderwijs”
· Rol van het CLB in deze oriëntering.
· Welke documenten zijn er nodig bij inschrijving in het secundair onderwijs?
· Structuur van de eerste graad secundair onderwijs.

Wat biedt de scholenbeurs?

· Info-standen van alle scholen van het katholiek secundair onderwijs uit de Oostendse regio.
· Informele kennismaking met vertegenwoordigers van alle scholen.  

De beurs kwam tot stand door samenwerking van de scholengemeenschappen Zeemeeuw, Zeebries, Noord-West Vrije, Ichthus en het Vrij CLB Oostende-Gistel.