De Grote Post

Het is ingewikkeld (ook voor de dieren)

Liefde tussen de lijnen - Dienst Cultuur
zo 11 feb 16:00
11 feb
16:00
  • 11 feb
    16:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair en muzikaal talent tijdens het minifestival Liefde tussen de Lijnen. De happening is een vaste afspraak rond Valentijn en staat opnieuw in het teken van de liefde en al zijn gedaanten, zijn zuchten en zijn verlangens. Hendrik Tratsaert tekent, na drie succesvolle edities voor de vierde maal present als programmator.

Ik kan niet zonder jou, maar kan ook niet leven met jou. Hoe vaak hoor je die klacht niet met trillende lip verwoord in films, tv-series, boeken, songs? En in het echte leven. Wie zich al vast verbonden heeft, kent het van vroeger, alle anderen moeten er doorheen. ‘Het is ingewikkeld’ werd een ‘status’ op sociale media, die iets zegt over je leven en je relatie(s). Het geeft aan dat je nog aan het zoeken bent, het niet goed weet, of beter: het nóg niet weet. Of misschien nooit zal weten. Ondanks de zuchten en de tranen geeft dat zoekende net extra pit aan onze verhalen over de liefde. Elk script, roman of lied bulkt ervan. ‘Les gens heureux n’ont pas d’histoire’ luidt een Frans gezegde, anders gezegd: gelukkig bij elkaar zijn is een beetje saai. Dan toch voor de vele buitenstaanders. Dankbaar voer voor evenzoveel schrijvers, acteurs en songsmeden om ‘Het is ingewikkeld’ extra spannend te maken op een podium. Zij brengen hun werk mee, maar ook hun eigen levensverhaal. Het is ingewikkeld in drie staties.

TOON TELLEGEN & HET WISSELEND TOONKWINTET

Het is ingewikkeld, ook voor de dieren. Ziehier het antwoord: Misschien wisten zij alles: 313 verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. Dat is dé bijbel van de dierenverhalen. Van 8 tot 88 jaar. De veelbekroonde schrijver-dichter Toon Tellegen komt ons hoogst persoonlijk vertellen over de relaties tussen de mier, de kikker, de sprinkhaan, en uiteraard de eekhoorn. Deze wezens (die zo op mensen lijken) ontmoeten elkaar in allerlei bizarre situaties en voeren mijmerende gesprekken.

Aan Toons zijde weerklinkt het fascinerende kwintet van Corrie van Binsbergen. Zij dompelen deze wonderlijke verhalen in een bad van klanken: nu eens klinken ze als jazz, dan weer als een fanfare, of is het de soundrack van de ultieme film over mens en dier? Ga mee op avontuur!

Credits

verteller Toon Tellegen

gitaar Corrie van Binsbergen

trombone en lapsteel Joost Buis

piano Albert van Veenendaal

bas Hein Offermans

percussie Alan Purves