De Grote Post

FLOW Midsummer Night Polyphony Festival

Dionysos Now!
za 22 jun
22 jun

Dionysos Now! toont aan dat polyfonie uit de renaissance springlevend is. Op de langste dag van het jaar nemen ze jou mee op een muzikale reis tijdens FLOW Midsummer Night Polyphony Festival.

Concert #1 Pure Polyfonie

Na de opening van het festival en de verwelkoming van artistiek leider Tore Tom Denys brengt Dionysos Now! een fragiel ochtendconcert met pure meerstemmige muziek: 7 unieke a capella mannenstemmen klinken in de inkomhal van het prachtige Kursaal van architect Leon Stynen op de langste dag van het jaar...

Na het concert neemt Els Degryse je mee op een rondgang door deze Strandtempel, waarbij ze uitleg geeft bij de kunstwerken die zich er in verschuilen.

Concert #2 'Hope' - Graces & Voices

Vijf intrigerende vrouwenstemmen zingen Gregoriaanse muziek in de puurheid van de inkomhal van het Kursaal, opnieuw met een unieke zonsinval. Een ideale tegenoverstelling met de mannen van het eerste concert!

Wil je meer uitleg over de gezongen muziek en de uitvoerders? Wees dan nadien van harte welkom op de apertiefontmoeting van Tore Tom Denys in de Panoramazaal van De Grote Post: gratis op vertoon van een ticket van één van de FLOW-concerten!

Concert #3 'Adriaen Willaert, Echoes of a Genius'

Een recital-concert: Dionysos Now! zingt en artistiek leider Tore Tom Denys vertelt: wie was Adriaen Willaert? Waarom was hij zo bekend en tegelijkertijd nadien vergeten? Welk muziek componeerde hij? Hoe kwam hij aan die topjob als Kapelmeester van de San Marco Basiliek in Venetië?…

Wil je nadien nog nagenieten? Join us in de Venetiaanse Gaanderijen op de dijk, waar Tore Tom Denys na dit concert gesprekken aangaat met collega-artiesten of schuif bij aan de langste tafel met de befaamde bisque van Willem Hiele.

Concert #4 Polyphony & Beats ‘For your ears only!’

Bij het slotconcert werken we samen met de vzw Rien à voir, een organisatie die zich voor blinden en slechtzienden inzet met de focus op intens luisteren (en dus niet kijken) naar kwalitatief hoogstaande muziek. We beginnen met een half uur intrigerende en verstillende muziek, die uiteindelijk tot een muzikaal vuurwerk leidt met de beats van Tsar B.

Praktisch

Koop jouw tickets voor elk van de concerten afzonderlijk of ga voor een voordelige pas.

Halvedagpas (concert #3 + concert #4)

Dagpas (alle concerten)