De Grote Post
Barbara Jarque

Quartiers d'O

De Grote Post, kleinVerhaal, KAAP en Theater Aan Zee
vr 2 aug en za 3 aug
2 aug
en
3 aug

Dit jaar landt Quartiers d’O in de Vuurtorenwijk.

Op 2 en 3 augustus 2024 verandert het Sint-Antoniusplein in een bruisend buurtfeest met theater, circus, muziek, dans en workshops. Quartiers d’O is zoals steeds een samenwerking met buurtbewoners, verenigingen uit de buurt en culturele partners kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP en Theater Aan Zee.

Op vrijdag 2 augustus trappen we de avond af met een uitgebreid diner. Wijkbewoners schuiven aan bij De Langste Tafel. Buren bereiden in de week vooraf samen met een professionele kok een gepersonaliseerde wijkmenu voor. Tussen de gangen door verrassen de schrijvers de tafelgasten met verhalen uit de buurt die ze vooraf bijeensprokkelden.

Op zaterdag 3 augustus wordt het startschot gegeven met de feestelijke bende van Schoon Vertier. In de namiddag is er theater en circus met Buurmans Keukenparade (plan-d), DETOUR (Fred&Bert), Monki en muziek van Oostendse bodem. Geniet de hele dag van theater, livemuziek, dans en workshops. Afsluiten doen we met het fantastische Bal Populaire, dansen gegarandeerd!

Kom zeker ook al eens langs op het plein in de wijk vooraf. De acrobaten van Monki repeteren, tijdens de opbouw van Quartiers d’O, hun voorstelling van zaterdag op Chinese palen in de hoogte.

Kom binnenkort meer te weten over de programmatie van Quartiers d'O op de website van Theater Aan Zee.