Oproepen

Hier vind je een overzicht van alle oproepen om deel te nemen aan workshops, om te figureren tijdens een voorstelling, een try-out bij te wonen, deel te nemen aan een onderzoek, artiesten te slaap te leggen, ... 

  

Workshops

Lorette Moreau

Lorette Moreau is theatermaakster en veelzijdig kunstenaar. Ze regisseert haar eigen projecten en is ook artistiek medewerker van projecten van o.a. Antoine Defoort en Julien Fournet. 

Voor Lorette is het belangrijk om haar werk te ontwikkelen op plekken met een sterke band met de natuur. Oostende fascineert haar. Ze woonde bijna heel haar leven in Brussel en ze heeft  nooit kunnen experimenteren met wonen (en nog minder werken) aan zee. Wandelen op het strand is voor haar altijd een evenement, een soort avontuur. Voor haar onderzoek is ze erg geïnteresseerd in de relatie die mensen hebben met de zee.

Tijdens mei organiseert ze een aantal gratis workshops waarin ze wil praten over de emoties die verband houden met het landschap waar je bent opgegroeid/ of het grootse deel van je leven hebt geleefd. Samen met de deelnemers wil ze een collectief ritueel ontwikkelen, een moment van troost. Een protocol dat mensen samenbrengt en dit door middel van gesprekken, wandelingen, samen koken, luisteren naar podcasts, samen zingen, ...

De workshops vinden plaats op vrijdag 13 mei (17:00 – 19:30) en zaterdag 14 mei (10:00 – 17:00) en is toegankelijk voor iedereen. Interesse? Schrijf je in voor de workshop via deze link. 

Lees meer over Lorette Moreau.

Marjolein Van der Meer

In mei komt theatermaker Marjolein Van der Meer in residentie in De Grote Post om verder te werken aan haar project Ik ben een aantal

Ik ben een aantal is een onderzoek naar onze identiteit en hoe die niet eenduidig en helder is maar wild en complex. Het onderzoek in Oostende zal zich specifiek toespitsen op zang en stem. Hoe kan je als lokale community een gemeenschappelijke, innerlijke stem vormen?

De Grote Post ging hiervoor op zoek naar mensen die graag met hun stem werken. In een reeks stemworkshops gaan deelnemers samen met Marjolein aan de slag met stemvorming.

Lees meer over Marjolein Van der Meer. 

Kristien De Proost 

The Geriatric Gang is een project over ouderdom, hebzucht en onmacht. Een voorstelling over en met 75-plussers. Naast de acteurs zal er ook een koor op scène staan. Hoewel deze nieuwe voorstelling van Kristien De Proost nog volop in ontwikkeling is, zijn de koorworkshops die de komende weken plaatsvinden in De Grote Post een belangrijk deel van het creatieproces. In juni komt Kristien terug naar De Grote Post om verder te werken aan het project.

  

Kornuiten

Zit jij graag op de eerste rij tijdens een concert of theatervoorstelling? Zou je graag betrokken zijn bij het creatieproces van een artiest? Word dan Kornuit.

Als Kornuit maak je deel uit van een testpubliek. We nodigen je uit om het werk van de artiest die op dat moment in residentie is, voor te proeven. Dat kan een try-out zijn, een tussentijds toonmoment maar evengoed een workshop, een lezing, …

De toonmomenten zijn gratis. In ruil hiervoor, hengelen we naar jouw mening. Het is voor artiesten in een creatiefase immers van belang dat zij hun werk kunnen aftoetsen en eventueel kunnen bijsturen afhankelijk van jouw feedback. 

Iets voor jou?

  • Hou je van (vernieuwend) theater, circus, comedy, ...
  • Heb je een muzikaal oor?
  • Vind je het fijn om na een voorstelling van gedachten te wisselen?

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een exclusieve sneak peek.
  • Je bent getuige van the making of.
  • Je hebt een klein aandeel in de voorstelling.
  • Je krijgt de kans om interessante artiesten te ontmoeten en bovendien maak je deel uit van een select groepje fijnproevers.

Inschrijven is gratis en kan via ikdoemee@degrotepost.be.

Noa Lee © Yvan Mahieu

  

Leg een artiest te slaap

Heb jij een bed of een slaapkamer op overschot? Wij hebben de geschikte logeergast voor jou!

De residenten die in De Grote Post aan de slag zijn, hebben na een zware werkdag nood aan een plek waar ze tot rust kunnen komen en kunnen overnachten. Het enige dat ze wensen is een bed, een ontbijt en af en toe een luisterend oor.

Deze ontmoeting tussen artiesten en inwoners van de stad is een ideale voedingsbodem voor een onontbeerlijke maatschappelijke betrokkenheid en aanwezigheid in de stad.

Interesse? Neem contact op via ikdoemee@degrotepost.be.