Ticketinfo

Hoe tickets kopen?

Online

Via de website kan je 24 uur op 24 online tickets bestellen. Na het aanmaken van een persoonlijke account kan je tickets toevoegen aan je winkelmandje en van daaruit veilig betalen.

Betalen kan met Bancontact/MisterCash, MasterCard of Visa. Nadat je betaald hebt, worden je e-tickets verstuurd naar jouw e-mailadres en vind je ze ook terug in je account op de website.

Via deze link kan je een stappenplan terugvinden.

Ticketbalie

Je kan tijdens de openingsuren tickets telefonisch reserveren of aankopen aan de ticketbalie van De Grote Post, in het UiTloket en aan de balie van Toerisme Oostende. Onbetaalde telefonische reservaties vervallen na 5 dagen. 

 • Ticketbalie van De Grote Post
  Lokettenzaal
  Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
  T - 059 56 85 00

  Openingsuren:
  woensdag tot zaterdag: 13:00 tot 17:00
  (gesloten op feestdagen)

 • UiTloket
  Stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende
  T - 059 25 81 41 of 0800 1 8400 (gratis)

  Openingsuren:
  maandag tot woensdag: 8:30 tot 16:30
  donderdag: 8:30 tot 12:00 & 16:30 tot 20:00
  vrijdag: 8:30 tot 13:00
  weekend en feestdagen: gesloten

 • Toerisme Oostende
  Monacoplein 2, 8400 Oostende
  T - 059 70 11 99

  Openingsuren:
  01/04 tot en met 11/11: dagelijks doorlopend open van 10:00 tot 18:00 
  12/11 tot en met 31/03: dagelijks doorlopend open van 10:00 tot 17:30

Aan de deur

De balie opent één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Kom op tijd om lange wachttijden te vermijden.

   

Voorstelling uitverkocht 

Bij een uitverkochte voorstelling zijn er verschillende mogelijkheden:

Wachtlijst

Wanneer een voorstelling is uitverkocht, kun je je op de wachtlijst zetten. Dit kan online of aan de balie. Als er een plaats vrijkomt, word je gecontacteerd. Vijf dagen voor de voorstelling wordt de wachtlijst afgesloten.

Last minute

Vanaf één uur voor de voorstelling kun je je naam ter plaatse aan de balie op een lijst laten noteren. Hoewel we geen plaats kunnen garanderen, bestaat de kans dat er reservaties of plaatsen vrijkomen en je de voorstelling toch zal kunnen bijwonen. First come, first served. 

Opgelet! Mensen die zich op de wachtlijst registreerden, hebben niet automatisch recht op een last minute ticket. De wachtlijst en last minute tickets zijn niet van toepassing op voorstellingen met het label ‘Te Gast’.

   

Tarieven

Kortingsformules gelden op een fijne en gevarieerde selectie voorstellingen. Ze zijn niet van toepassing bij Te gast, Bij de buren, copresentaties en comedy.

Reductietarieven seizoen 24/25

 • Veelboekkorting (boek hier)
 • Jongeren -26j: -50% korting
 • UiTPAShouders Oostende / TAZ-vriendenpas: -10% korting op 1 ticket per voorstelling
 • UiTPAS kansentarief: -80% (uitzonderlijk wel geldig op Bij de buren, copresentaties en comedy)
 • Groepstarief: -15% korting voor groepen vanaf 10 personen (reserveer telefonisch of aan de ticketbalie)
 • Begeleiders van houders van een EU Disability Card kunnen een gratis ticket aanvragen (reserveer telefonisch of aan de ticketbalie)

   

Bonnen

Cadeaubon

Op zoek naar een origineel, niet-alledaags en boeiend cadeau? Verras je geliefden met een cadeaubon van De Grote Post en laat hen de magie van cultuur ontdekken. Je kan de bon gebruiken voor alle activiteiten (comedy, dans, theater, muziek…). Het aanbod van De Grote Post zorgt ongetwijfeld voor een ontspannend uitstapje.

Onze cadeaubonnen zijn verkrijgbaar online of aan de ticketbalies en zijn 1 jaar geldig.

Let op: de cadeaubon kan enkel gebruikt worden voor voorstellingen van De Grote Post, niet voor voorstellingen 'Te Gast'. Is de waarde van je bon nog niet helemaal opgebruikt na je reservatie, geen zorg. De restwaarde blijft gelden tot vervaldatum (na 1 jaar). 

Coupon

Ben je in het bezit van een coupon? Deze kan je aan een balie inruilen. Iedere coupon is maximaal 1 jaar geldig en kan je gebruiken om een ticket aan te kopen met een maximumwaarde van €24 en dit voor een voorstelling in organisatie van De Grote Post (niet geldig voor voorstellingen Te gast, Bij de buren, copresentaties & comedy).

Let op: deze coupon heeft geen geldelijke waarde. Het resterende saldo wordt niet teruggegeven.

   

Solidaire bijdrage

Participeren aan cultuur is niet altijd even evident. De ticketprijs, vervoer, kinderopvang en onvoldoende informatie kunnen ervoor zorgen dat gezinnen met kinderen aan bepaalde activiteiten niet of moeilijker kunnen deelnemen. Met een solidaire bijdrage schenk je een ticket aan een gezin met een bescheiden inkomen. 

We gaan samen met gezinnen in groep naar voorstellingen via een samenwerkingsverband met lokale organisaties. Je kan een solidaire bijdrage doen bij aankoop van een ticket via de balie of online. Vraag ernaar aan de balie of geef het aan bij je online bestelling.