Ticketinfo

Hoe tickets kopen?

Online

Via de website kan je 24 uur op 24 online tickets bestellen. Na het aanmaken van een persoonlijke account kan je tickets toevoegen aan je winkelmandje en van daaruit veilig betalen.

Betalen kan met Bancontact/MisterCash, MasterCard of Visa.  Nadat je betaald hebt, worden je e-tickets verstuurd naar jouw e-mailadres en vind je ze ook terug in je account op de website.

Via deze link kan je een stappenplan terugvinden.

Ticketbalie

Je kan tijdens de openingsuren tickets telefonisch reserveren of aankopen aan de ticketbalie van De Grote Post, UiTloket en aan de balie van Toerisme Oostende. Onbetaalde telefonische reservaties vervallen na 5 dagen. 

 • Ticketbalie van De Grote Post
  Lokettenzaal
  Hendrik Serruyslaan 18 A, 8400 Oostende
  T - 059 56 85 00

  Openingsuren:
  woensdag tot zaterdag: 13:00 tot 17:00

 • UiTloket
  Stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende
  T - 059 25 81 41 of 0800 1 8400 (gratis)

  Openingsuren:
  maandag tot woensdag: 8:30 tot 16:30
  donderdag: 8:30 tot 12:00 & 16:30 tot 20:00
  vrijdag: 8:30 tot 13:00
  weekend en feestdagen: gesloten

 • Dienst Toerisme Oostende
  Monacoplein 2, 8400 Oostende
  T - 059 70 11 99

  Openingsuren:
  01/04 tot en met 11/11: dagelijks doorlopend open van 10:00 tot 18:00 
  12/11 tot en met 31/03: dagelijks doorlopend open van 10:00 tot 17:30

Aan de deur

De balie opent één uur voor aanvang van iedere voorstelling/concert. Kom op tijd om lange wachttijden te vermijden.

   

Voorstelling uitverkocht 

Bij een uitverkochte voorstelling zijn er verschillende mogelijkheden:

Wachtlijst

Bij een uitverkochte voorstelling kun je je op de wachtlijst zetten. Dit kan online of aan de balie. Als er een plaats vrijkomt, word je gecontacteerd. Vijf dagen voor de voorstelling wordt de wachtlijst afgesloten.

Last minute

Vanaf één uur voor de voorstelling kun je je naam ter plaatse aan de balie op een lijst laten noteren. Hoewel we geen plaats kunnen garanderen, bestaat de kans dat er reservaties of plaatsen vrijkomen en je de voorstelling toch zal kunnen bijwonen. First come, first serve. 

Opgelet! Mensen die zich op de wachtlijst registreerden, hebben niet automatisch recht op een last minute ticket. De wachtlijst en last minute tickets zijn niet van toepassing op voorstellingen met het label ‘Te Gast’.

   

Tarieven

Kortingsformules gelden op een fijne en gevarieerde selectie voorstellingen en zijn niet van toepassing bij het label 'Te Gast'.

Reductietarief

Je hebt recht op een reductietarief van € 2 met een UiTPAS en als Vriend van TAZ op een groot aantal van de voorstellingen uit de eigen programmatie van De Grote Post.  Alle tarieven van toepassing op het event, verschijnen eenmaal je op 'tickets' hebt geklikt.

Dit seizoen koos het artistiek team van De Grote Post ook enkele topvoorstellingen waar je als jongvolwassene onder de 26 jaar geniet van een eenheidstarief van € 10. Bij familievoorstellingen geldt voor jongeren onder 16 jaar een eenheidstarief van € 8.  Peuters en kleuters onder 6 jaar betalen € 1.

Geef je een ticket met reductie door aan familie of vrienden die hier geen recht op hebben? Laat ze dan op weg naar de zaal even passeren langs de balie. Aan de ingang worden controles uitgevoerd. 

Groepen

De Grote Post hanteert voordelige tarieven voor groepen vanaf 20 personen. Samen geniet je van extra voordelen op het basistarief. Voor meer info en boekingen kun je terecht op 059 56 85 00 of tickets@degrotepost.be.

Avondcircuit

Scholen, deeltijdse onderwijsinstellingen, sport- en jeugdverenigingen kunnen ook buiten de (school)uren de reguliere voorstellingen in groepsverband bijwonen. Dankzij het avondcircuit genieten leerlingen en leden vanaf vier betalende tickets van een extra voordelig tarief van € 6, terwijl begeleiders gratis meekunnen. Voor meer info en boekingen kun je terecht op 059 56 85 08 of scholen@degrotepost.be.

   

Voordeelpassen

UiTPAS

Bij aankoop van een UiTPAS (te koop in het UiTloket) ontvang je als welkomstgeschenk een vriendencoupon die je éénmalig 50% korting geeft op de aankoop van een ticket. Dankzij je UiTPAS heb je recht op het reductietarief in De Grote Post. Het is ook een spaarkaart. Punten ruil je in voor extra voordelen of exclusieve geschenken.

UiTPAS kansentarief

Oostendenaren met een UiTPAS aan kansentarief krijgen 80% korting bij aankoop van hun tickets voor De Grote Post.

 • Korting aan de balie

Je kunt deze korting onmiddellijk verkrijgen na aankoop van een UiTPAS aan kansentarief aan de ticketbalie van De Grote Post, het UiTloket of Toerisme Oostende. 

 • Korting online

Je kunt pas online boeken met deze korting vanaf de tweede werkdag van de maand die volgt op de maand waarin je de UiTPAS met kansentarief hebt gekocht. Daarvoor gebruik je het kaartnummer dat op de UiTPAS staat. 

Meer info over het verkrijgen van UiTPAS en de voordelen: www.uitinoostende.be

   

Bonnen

Cadeaubon

Op zoek naar een origineel, niet-alledaags en boeiend cadeau? Verras je geliefden met een cadeaubon van De Grote Post en laat hen de magie van cultuur ontdekken. Je kan de bon gebruiken voor alle activiteiten (comedy, dans, theater, muziek…). Het aanbod van De Grote Post zorgt ongetwijfeld voor een ontspannend uitstapje.

Onze cadeaubonnen zijn verkrijgbaar online of aan de ticketbalies en zijn 1 jaar geldig.

Let op: de cadeaubon kan enkel gebruikt worden voor voorstellingen van De Grote Post, niet voor voorstellingen 'Te Gast'. Is de waarde van je bon nog niet helemaal opgebruikt na je reservatie, geen zorg. De restwaarde blijft gelden tot vervaldatum (na 1 jaar). 

Coupon

Ben je in het bezit van een coupon? Deze kan je aan een balie inruilen. Iedere coupon is maximaal 1 jaar geldig en kan je gebruiken om een ticket aan te kopen met een maximumwaarde van €24 en dit voor een voorstelling in organisatie van De Grote Post (niet geldig voor voorstellingen 'Te Gast' en copresentaties).

Let op: deze coupon heeft geen geldelijke waarde. Het resterende saldo wordt niet teruggegeven.

   

Solidaire bijdrage

Participeren aan cultuur is niet altijd even evident. De ticketprijs, vervoer, kinderopvang en onvoldoende informatie kunnen ervoor zorgen dat gezinnen met kinderen aan bepaalde activiteiten niet of moeilijker kunnen deelnemen. Met een solidaire bijdrage schenk je een ticket aan een gezin met een bescheiden inkomen. 

In het voorjaar van 2023 gaan we samen met gezinnen in groep naar voorstellingen via een samenwerkingsverband met lokale organisaties. Je kan echter nu al een solidaire bijdrage doen bij aankoop van een ticket via de balie of online. Vraag ernaar aan de balie of geef het aan bij je online bestelling.