De Grote Post

Bereikbaarheid

Adres

De Grote Post
H. Serruyslaan 18A
8400 Oostende

Het cultuurhuis ligt tegenover het Leopoldpark en is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de auto.

   

Met het openbaar vervoer

trein

Het station van Oostende ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand. Steek de brug tegenover het station over, ga even naar rechts, en daarna onmiddellijk links, richting de grote kerk (Petrus & Paulus kerk). Hou links van de kerk aan, steeds rechtdoor, tot aan de tramsporen. Draai hier naar rechts mee. De Grote Post ligt 150 meter verder, aan je rechterzijde.

Bereken je reisroute via www.nmbs.be

kusttram

Trams stoppen vlakbij het cultuurhuis (op een kleine 100 meter), aan de halte Marie-Joséplein. Vanaf het treinstation van Oostende is dit 1 halte met de tram richting De Panne.

bus

Vele stadsbussen van De Lijn hebben de halte Marie-Joséplein als stopplaats. Het cultuurhuis ligt op een kleine 100 meter stappen. Vanaf de stadsrandparking Maria-Hendrikapark rijdt Centrumbus Lijn 1 eveneens tot aan de halte Marie-Joséplein.

Uit alle wijken van de stad rijden bussen tot aan het station. Van hieruit is de afstand tot het cultuurhuis gemakkelijk te voet te overbruggen, of met de tram richting De Panne (vanaf het treinstation van Oostende is dit 1 halte).

Bereken je reisroute via www.delijn.be

   

Met de fiets

Er is een fietsenstalling voor de deur van het cultuurhuis.

   

Met de auto

Volg via de E40/A10 bij het binnenkomen van Oostende eerst de richting Centrum (2de uitrit op de rotonde). Rij rechtdoor tot aan het Vuurkruisenplein (voor jou zie je het zeilschip Mercator liggen), en neem hier de 3de uitrit op de rotonde. Aan de verkeerslichten rechtdoor.

Betalend

  • Zeeparking

Parkeer je wagen ondergronds en bovengronds. Deze parking is betalend.

  • Omliggende straten

In de omliggende straten kan je betalend parkeren. Let wel: de parkeergelegenheid is beperkt! Meer info: oostende.be/parkeer of parkindigo.be

Gratis

  • Stadsrandparking Maria-Hendrikapark / Graaf de Smet de Naeyerlaan

Volg via de E40/A10 bij het binnenkomen van Oostende eerst de richting Centrum (2de uitrit op de rotonde). Rij rechtdoor tot aan het Vuurkruisenplein (voor jou zie je het zeilschip Mercator liggen), en neem hier de 2de uitrit op de rotonde (rechts van je ligt een supermarkt). Aan de lichten naar rechts tot op de stadsrandparking Maria-Hendrikapark.

De stadsrandparking Maria-Hendrikapark is gratis. Van daaruit wandel je ongeveer 10 à 15 minuten te voet of stap je op de Centrumbus Lijn 1 die je tot aan de halte Marie-Joséplein brengt (De Grote Post ligt op 75 meter afstand).