De Grote Post
© Hans Lenvain

Annelies Devreese werkt bij het CultuurCafé in De Grote Post. De zomer is begonnen en dat betekent dat er enkele nieuwigheden aan te kondigen vallen. Zoals: de Panoramabar op de vierde verdieping is weer open. Geniet van een heerlijke maaltijd met een vorstelijk uitzicht over Oostende.

Andere grote blikvanger is de vegetale oester, waarmee het CultuurCafé veel aandacht trok op het north sea food fest Ostendaise. Hoe smaakt zo'n vegetale oester?

"Ik ben een surfer en als je een slokje van de zee drinkt, is het dat wat je proeft als je de oester eet. Echt een oestergevoel ook, maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt."

Het CultuurCafé zet sowieso in op vegan en probeert telkens meer dan één keuze aan te bieden. Rekening houdend ook met de mogelijke allergieën van bezoekers. Wat is de favoriet van Annelies op het menu deze zomer?

"Ik vind de harissa-bloemkool superlekker en die kan je ook vinden in de Panoramabar!"

Luister naar het gesprek met Annelies op Radio VUURWERK en proef van de oesters, bloemkolen of wat je maar wil uit het menu.