De Grote Post
© Eline Tahon

Heidi Cools: “Ik heb zo’n 800 euro uitgespaard, echt een mooi cadeau”

Ons voorjaar stond dit jaar in het teken van het schaap. Er was echter een schaapje ontsnapt ergens in Oostende en om het terug te vinden organiseerden we een grote zoektocht. Wie het schaapje vond, mocht gratis met twee personen naar alle voorstellingen van het voorjaar. Heidi Cools werd na het volgen van de tips en het nodige denkwerk de winnaar.

door Eline Tahon

“Ik was meteen enthousiast voor de schapenwedstijd, heel het gezin eigenlijk. Ik kom gemiddeld vier of vijf keer per seizoen naar voorstellingen kijken in De Grote Post. Mijn ouders en zussen komen hier ook vaak over de vloer. Toen we de wedstijd zagen dachten we “we kunnen maar proberen, we gaan dat toch nooit vinden. Uiteindelijk heeft het samenwerken zijn vruchten afgeworpen.”

Na de vierde tip werd het schaapje door Heidi gevonden aan de lange Nelle. Een paar seconden later kwam nog een ander gezin aan om te zoeken. Heidi besloot uiteindelijk de prijs met hen te delen.

“Dat waren grootouders met hun kleinkinderen. De kinderen zagen er zo teleurgesteld uit. Ik heb hun gevraagd welke voorstellingen ze echt wouden zien. Als ik de gratis tickets dan niet gebruikte, stuurde ik ze door. Ze zijn zo toch naar een stuk of vijf voorstellingen komen kijken.”

"Het schaapje? Dat heeft zijn vaste plaats in de woonkamer op de zetel"

“Zelf heb ik heel veel voorstellingen gezien. In het begin misschien iets te veel. Ik ging dan donderdag, vrijdag en nog eens in het weekend naar voorstellingen kijken. Al mijn vrije tijd weg. Ik heb er dan voor gekozen om een keer per week of om de twee weken naar iets te komen kijken. Ik heb vanalles gezien, hele uiteenlopende dingen ook. Mijn favoriete voorstelling was sowieso ‘The sheep song’ van FC Bergman / Toneelhuis. Ik vond die de max, heel blij dat ik die kon zien. ‘Dear Winnie’ van Jr.cE.sA.r, KVS & NNT vond ik ook supermooi. En ‘Brain Freeze’ van Tim Oelbrandt & De Studio is er één waar ik soms nog over nadenk.”

“Ik zou zeker nog eens meedoen met zo’n wedstrijd. De raadseltjes oplossen, het rondwandelen en het zoeken vond ik geweldig. En er dan een prijs voor krijgen maat het natuurlijk nog beter. Ik heb eens uitgerekend hoeveel ik heb uitgespaard en dat zal toch wel een 800 euro geweest zijn. Het was een heel mooi cadeau!”

En het schaapje? Dat heeft zijn vaste plaats in de woonkamer op de zetel.