© Eric De Mildt

De Boomcast van Zaki

Afgelopen najaar vroegen we Zaki om in Oostendse ontmoetingscentra enkele lezingen te geven over ondeugend ouder worden. Een onderwerp waarover hij eerder al boeken had gepubliceerd. Dat traject krijgt nu een vervolg met de podcastreeks De Boomcast.

Zaki: "De Boomcast is een reeks van tien podcasts voor baby boomers, late boomers en aspirant boomers, waarin ik telkens over een aspect van de zilveren jaren praat met een gast."

De Boomcast verschijnt wekelijks op vrijdag en is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts of Spotify (klik op de woorden in vet om te luisteren op je favoriete kanaal, of luister via de speler van Spotify hieronder. Je kan je ook gratis abonneren via de apps op je telefoon: Apple Podcasts (standaard app) voor iPhone en Google Podcasts - moet je downloaden - voor Android).

#2 Stefan Tanghe

De bezieler van Theater aan Zee en De Grote Post laat in zijn kaarten kijken. Als jonge zestiger laat hij Oostende achter en trekt hij de kaart van Midden-Amerika. Een interessante kijk op het latere leven en op zijn onverwoestbare idealen.

Stefan Tanghe, een nieuw begin na een succesvolle carrière.

#1 Jean Paul Van Bendegem

Voor de eerste aflevering praat Zaki met filosoof Jean Paul Van Bendegem. In zijn boek Wijs Grijs & Puber breekt Jean Paul een lans voor de mondigheid van senioren. Hij zou ze liever wat rebelser zien. Een openhartig gesprek over de burgerlijk ongehoorzame senior.