De Grote Post
© Hans Lenavin

Sinds donderdag 8 juni is het programma van #TAZ23 (26 juli-5 aug) bekend. Enkele dagen voor de bekendmaking kwam programmator Cindy Godefroi langs tijdens Radio VUURWERK om een tip van de sluier te lichten.

Een première van DE HOE, een jonge TAZ-band die iedere dag op de Koer aperitiefconcertjes zal geven en de terugkeer van het familiepark onder de naam De Wonderwaai. "Een prikkelende naam waarin je veel kan lezen," zegt Cindy, "zoals to wonder why, gelinkt aan de vele waarom-vragen die kinderen zich stellen."

Het is het eerste jaar als programmator voor Cindy, maar ze kent het festival al lang. "Ik kom al naar TAZ van toen het nog op de Koer was en ik heb ook in de jury van Jong Werk en de Raad van Advies gezeten."

Cindy komt van de Kopergietery in Gent en werkt als programmator samen met Jozefien Mombaerts. "Fien en ik hebben samengewerkt aan Een pleidooi voor zelfmoord. We hebben elkaar eerst professioneel leren kennen en zijn dan vriendinnen geworden. Zij heeft me gevraagd om de sprong naar TAZ te wagen."

Luister naar het gesprek met Cindy Godefroi bij Marie Lamon en ontdek hoe ze met TAZ de mooiste versie van een festival willen maken, met onder meer een mensenketting die strekt van de zee naar de vijver in het Leopoldpark. Van zout naar zoet...

Het programma van TAZ23 vind je hier.

Foto © Hans Lenvain