De Grote Post

Noa Lee covert Balthazar voor de Week van de Belgische muziek

De jonge indiepop-band Noa Lee werkt in de studio van De Grote Post aan een nieuwe EP. Voor de Week van de Belgische muziek legt zangeres en songwriter Nina Kortekaas haar eigen songs even naast zich neer en speelt ze solo een prachtige cover van Wire van Balthazar.

Nina: “Ik heb Balthazar ontdekt toen ze nog niet zo bekend waren, meer dan tien jaar geleden. Ze speelden in muziekclub Petrol in Antwerpen. Ik was 14 en het was één van de eerste keren dat ik mocht uitgaan. Mijn ouders waren heel ongerust (lacht).“

"Twee gitaareffectenbakjes aangesloten"

“Er bleek zo goed als niemand te zijn toen ik aankwam, zes man of zo. Eén van de nummers die Balthazar toen speelde was Wire. Dat maakte een grote indruk op mij. Ik heb het album Applause, waarop Wire staat, grijsgedraaid daarna. Dus als ik een cover zocht voor de Week van de Belgische muziek moest ik meteen aan Wire denken.”

“Hoe ik het heb aangepakt? Ik heb thuis een Fender Rhodes piano en daar heb ik twee gitaareffectenbakjes van Walrus Audio op aangesloten, ook op mijn stem trouwens. Beetje liggen prutsen en akkoorden uitzoeken en zo ben ik tot deze versie gekomen.”