De Grote Post

 

Ana Coene en Juan Amado Coene
Choripan voor onze toekomstige (klein)zoon 
  
 
Choripan 
chorizoworst 
klein stokbroodje 
 
Met chimichurri 
peterselie 
verse oregano 
knoflook 
lente-ui 
chilipeper 
rode wijnazijn 
citroensap 
olie 
zout & peper 
 
Extra  
sla en salsa golf (mayonaise, ketchup, whiskey) 
 
Ana:  
Wij Argentijnen zijn niet nostalgisch, maar we kijken liever naar de toekomst. Daarom wil ik deze choripan maken voor het kind dat mijn zoon in augustus zal krijgen, mijn eerste kleinzoon.  
Juan:  
Choripan is ontstaan als goedkope arbeiderslunch, maar tegenwoordig is echt populaire streetfood geworden. Bij voetbalwedstrijden vind je aan de kant van de weg talloze kraampjes waar ze op oude tonnen choripan maken. 


  
Het lekkerste wat iemand ooit voor mij kookte? 
  
Juan:  
Empanadas, geen twijfel mogelijk. Toen we naar België verhuisden, leerde ik dat elke cultuur wel een versie van een empanada heeft, deeg gevuld met vlees. Maar niemand heeft ze ooit zo lekker gemaakt als mijn mama. 
Ana
Mijn papa kwam uit Oostende, mijn mama uit Hasselt, maar ze leerden elkaar in Argentinië kennen en bleven daar wonen. Elke zondag maakte ze een ovenschotel met gehakt, puree en rode kool. Het zoete van die rode kool vermengd met de puree vind ik nog steeds heerlijk. 
  
 

foto Ana & Juan © VIRAAL / Hans Lenvain

interview Simon Monbaliu


Elke maand verschijnt een nieuw portret en recept in aanloop naar VUURWERK 2024. Je vindt de interpretatie van dit recept als maandsuggestie op de kaart van CultuurCafé.