De Grote Post

Toegankelijkheid

   

Minder mobiel

Je kan zowel via de trappen als via de lift (rechts van de trappen) het gebouw binnenkomen. Spreek gerust één van onze medewerkers aan voor de nodige begeleiding.

Ben je wat moeilijk te been, hou dan rekening dat je in onze zalen de trappen kan vermijden door de juiste plaats te kiezen op het zaalplan:

  • Bij zaal Grote Post kies je best een plaatsje op rijen N, O of P.
  • Bij zaal Kleine Post kies je best een plaatsje op rijen A, B of C.
  • Voor beide zalen kies je best een stoelnummer tussen 1 en 10. 

   

Rolstoelgebruiker

Via de lift, rechts van de hoofdingang bereik je eenvoudig de lokettenzaal. Van daaruit zijn alle publieke ruimtes makkelijk te bereiken via liften en hellende vlakken. Gelieve bij reservatie te melden dat je rolstoelgebruiker bent, dan kunnen we een goede zitplaats garanderen. Het is onmogelijk om de lift en de zaal te betreden met een scootermobiel.

Afmetingen van de lift

  • Breedte: 0,89 m (deuropening), 1,08 m (in de lift)
  • Diepte: 1,40 m 
  • Hoogte: 2,10 m 

Opgelet: het Amfitheater is moeilijk bereikbaar met een rolstoel. Neem op voorhand contact met ons op zodat we een vlotte toegang kunnen garanderen. 

Atelier +1, Studio +1, Pinokkio & Klas zijn jammergenoeg onvoldoende toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De toegankelijkheid van ons gebouw werd in 2022 gescreend. Je kan deze toegankelijkheidsinformatie raadplegen via deze link.

   

Slechthorend/Slechtziend

Zaal Grote Post is voorzien van ringleiding. Ringleiding filtert storende randgeluiden weg. Personen met een auditieve beperking kunnen hun hoorapparaat op ‘T-stand’ zetten en zo in optimale omstandigheden genieten van de voorstelling. Gelieve dit te melden bij reservatie van je tickets.

Blindengeleidehonden zijn toegelaten in De Grote Post. Gelieve dit te melden bij reservatie, dan kunnen wij een goede zitplaats garanderen. De avond zelf begeleiden onze medewerkers je graag naar je plaats.