De Grote Post

Het VUURWERK-gerecht van Laurence Van Cauter (CultuurCafé)

Vegan shakshuka voor Eva, Barbara & Lily 
2 rode, 1 groene, 1 gele paprika 
4 rode uien 
2 blikken kikkererwten 
tomatenblokjes 
gerookt paprikapoeder 
komijn 
cayenne peper 
harissapasta 
witte wijnazijn 

 

Wat zou je graag klaarmaken en voor wie? 

Ik zou graag mijn vegan shakshuka klaarmaken voor Eva, Barbara en Lily, mijn drie beste vriendinnen. Als student zaten wij allemaal op kot in Gent. We kwamen vaak bij mekaar over de vloer en aten talloze keren samen. Ik kookte toen al, maar sloeg toch af en toe de bal mis. Ik herinner me dat ik spaghettisaus met rauw witloof serveerde, en gesmolten mozzarella op brood in de oven. In mijn hoofd was dat lekker, maar de uitvoering was minder (lacht). Ik zou dus heel graag voor hen willen koken en me terug die student van vroeger voelen. Gezellig aan tafel, maar dan met écht lekker eten. 

Het lekkerste dat iemand voor mij ooit kookte? Dan kies ik voor de verse fijne frietjes van mijn man. Hij maakt ze met zo veel liefde klaar (lees: hij maakt dit max 1 keer per jaar :), en net daarom zijn het de beste frietjes die een mens kan eten. Met een zeetongske en wat kropsla erbij en ik ben gelukkig.

 

Elke maand verschijnt een nieuw portret en recept in aanloop naar VUURWERK 2024. Je vindt de interpretatie van dit recept als maandsuggestie op de kaart van CultuurCafé.

foto Laurence © VIRAAL / Yvan Mahieu