Residentenwerking

De Grote Post biedt residenties aan artiesten die in alle rust willen creëren.

  

Sinds een vijftal jaar zet De Grote Post in op een intense residentenwerking voor zowel podiumkunstenaars als artiesten.  We bieden een stimulerende wendbare werkplek aan met een genereus team dat meedenkt met de kunstenaar en een artiestenkeuken die ook als ontmoetingsplek fungeert.

We faciliteren niet enkel een ruimte, maar ook een beweging die iets in gang zet voor de makers, de stad en ver daarbuiten. Want residenten die in hun ontwikkelingsfase zitten, hebben een zo breed mogelijke ondersteuning en ontmoetingen nodig om hun creaties te maken. Per artiest en per project in wording, gaan we samen met hen op zoek naar de juiste constellatie of combinatie. 

De structuur of context waarin artiesten werken, is bepalend voor het artistieke proces en resultaat. Daarom zijn we zeer waakzaam voor een permanente verankering van het onderzoek en het werk van de residenten. Die verankering zit hem in de inhoud, de langdurige samenwerking en telkens weer de zoektocht naar de juiste verbinding tussen makers, het huis, het publiek, de stad en ver daarbuiten. Dit alles komt mooi samen in ons residentenfestival KIEM.

Elk jaar lanceren we een open call voor makers die hun ideeën en projecten willen ontwikkelen tijdens een residentie in De Grote Post.

  

  

Residenten 22/23

Deze residenten gaan dit seizoen aan de slag in onze ateliers en studio’s:  

  

Residenten 21/22

Een overzicht van de residenten van het vorige seizoen vind je hier: