De Grote Post
Jan Opdekamp

Wie is bang

NTGent & Theaterproductiehuis Zeelandia
Woolfweekend
vr 6 dec 20:00
6 dec
20:00
  • 6 dec
    20:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

In 'Wie is bang' maakt een ouder wordend acteurskoppel de balans op van de liefde voor elkaar en voor het vak.

Terend op hun bekendheid wilden ze een paar seizoenen goed geld verdienen met Albee’s populaire repertoirestuk. Tot ze na een tijd door het hedendaagse circuit vergeten worden. Al hun werk flopt. Alleen deze scheldklassieker rond een drankzuchtig koppel intellectuelen blijft volle zalen trekken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in dezelfde rol.

 

Het enige wat wel verandert, zijn hun tegenspelers. Twee jongere acteurs houden het telkens even vol om daarna, net als hun voorgangers, met ruzie te verkassen. Er gaapt een kloof tussen generaties en geslachten, en een afgrond tussen voorliefde voor klassiekers en drang naar hedendaagsheid. Zijn klassiekers nodig of wereldvreemd? Is ons theater als kunstvorm wel universeel? En is toneelspelen in tijden van Netflix nog wel relevant?

 

 

Trailer Wie is bang - Koen De Sutter en Tom Lanoye from NTGent on Vimeo.

 

Tom Lanoye schrijft ruim vijftien jaar na Mamma Medea opnieuw een schitterend stuk voor theaterkoppel Els Dottermans en Han Kerckhoffs, waarin hij de diversiteit binnen de theaterwereld bevraagt.

Combiticket

Deze voorstelling is verkrijgbaar in een voordelig combiticket met het ontbijtgesprek "Who's afraid?" op zondag 8 december.

 

Recensies/pers

Zelden is er kleurrijker gescholden dan in ‘Wie is bang’ - PZC

Praktisch

Met een inleiding door Els van Steenberghe (Knack Focus) om 19u. Gratis op vertoon van je ticket.

Credits

tekst Tom Lanoye

regie Koen De Sutter

spel Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul, Tarikh Janssen