De Grote Post

Paris was a Woman

Bibi van Lieshout en Khalid Koujili El Yakoubi
za 30 sep 17:30 - 18:30
30 sep
17:30 - 18:30
  • 30 sep
    17:30 - 18:30
    Met een weekendticket kan je voor €60 alle voorstellingen tijdens het eerste festivalweekend bijwonen. Koop je weekendticket via deze link.
    De Grote Post, Oostende
    zaal Dactylo

In Paris was a Woman vieren Bibi van Lieshout en Khalid Koujili El Yakoubi de onderbelichte queergeschiedenis van Parijs en van henzelf. 

In de jaren twintig van de vorige eeuw vinden ze dappere vrouwen terug als Djuna Barnes, Gisèle Freund en Ada ‘Bricktop’ Smith, die in hun tijd onconventioneel kozen voor de liefde en de kunst. De makers laten zich ook inspireren door de Parijse jaren vijftig aan de hand van het fotoboek Les amies de place Blanche van Christer Strömholm, die intieme portretten maakte van vrouwen met een transachtergrond.

Bibi en Khalid vragen zich af hoe fragiel onze bevochten vrijheden zijn door het Parijse nachtleven opnieuw tot leven te dansen. In een ode aan deze pioniers vieren zij boven alles ook hun eigen queerbestaan en transformeren zij als fluïde vlinders van de nacht.

Credits

concept en spel Khalid Koujili el Yakoubi (he/him), Bibi Van Lieshout (she/her)

kostuum Hannah Brugge & Louis Verlinde

scenografie en techniek Gilles Polak

spelcoach Stephanie Louwrier

productie Ruth Vanreusel

geluid Marie De Broeck & Jelle Bruinsma

met dank aan Malique Fye, Nilay Ceber, Kopano Maroga & Kirsten Van Teijn

coproductie Monty, Toneelhuis, Kunstenwerkplaats, Het Theaterfestival

met de steun van CAMPO, Het Bos, De Grote Post, De Brakke Grond & Vlaamse Overheid

In tegenstelling tot eerdere communicatie is Nouha Rannoun niet (langer) betrokken bij de creatie van Paris was a Woman.