De Grote Post
Koen Broos

De HOE onderbreekt De Dissidenten

De HOE & De Grote Post
VUURWERK
zo 17 dec 11:00 - 12:00
17 dec
11:00 - 12:00
  • 17 dec
    11:00 - 12:00
    De Grote Post, Oostende
    Lokettenzaal

Onderwijs is als een keurslijf dat iedereen aan moet. Maar wat als je je niet thuis voelt in dat adembenemende systeem? Als je het gevoel hebt dat je jezelf niet kan zijn? Als je motivatie verliest, voor dat wat je interesseert, in plaats van aangewakkerd wordt?

Voor deze bijzondere VUURWERK-editie van De HOE onderbreekt nodigden we Siham Lamrini en Isaac Van Weyenberg uit. Twee jongeren die o.a. met Lara Staal de voorstelling Dissident maakten over dat strakke schoolsysteem. De tournee van de voorstelling is intussen voorbij, hun middelbare schoolcarrière sinds kort ook, maar hun betoog is dat nog lang niet. 

Zoals steeds worden ze in hun betoog vakkundig onderbroken door leden van De HOE - deze keer in de persoon van Willem de Wolf - die zich maximaal zal uitsloven om de twee sprekers zoveel mogelijk te begrijpen. Eén ding staat vast – het betoog zal uitmonden in een dialoog – tussen Sihaam, Isaac en Willem, tussen jong en ouder, tussen zoveel mogelijk willen begrijpen en net niet ver genoeg kunnen springen. Tussen dat wat spontaan lijkt maar geschreven is en dat wat echt daar op dat moment ontspruit. 

 

Credits

tekst en concept Willem de Wolf, Wannes Gyselinck, Siham Lamrini, Isaac Van Weyenberg, Mats van Herreweghe en Lara Staal 

spel Isaac Van Weyenberg, Siham Lamrini, Willem de Wolf 

speladvies Lara Staal