De Grote Post

Lie! Lie! Lie! Lie! Liefde voor muziek

Gaudia Canticorum
za 15 jun en zo 16 jun
15 jun
en
16 jun

Het Oostends gemengd koor Gaudia Canticorum organiseert twee benefietconcerten ten voordele van het Zorghuis te Oostende. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Melody Makers Cocktailband en Oostends charmezanger Stoffel Dekeyser komt met hen meezingen.

Gaudia is een vierstemmig gemengd koor uit Oostende. Een enthousiaste bende zonder leeftijdgrenzen, maar met veel goesting om te zingen. Hun repertoire gaat van pop tot klassiek, van chanson tot spiritual, van profaan tot religieus. Maar altijd stemmig, letterlijk en figuurlijk. Door samen te zingen creëren ze energie en teamspirit zowel voor elkaar als voor ons publiek.

Voor deze benefietconcerten kozen ze voor Nederlandstalige hits, zodat zij voor enkele nummers ook het publiek kunnen laten meezingen. Het belooft een stemmige avond/namiddag te worden, vol sfeer en ambiance.

De special guest Stoffel Dekeyser zorgt steevast voor ambiance. Hij begon ooit als zanger van de Melo Dance Band waarmee hij tal van feesten opluisterde; sedert 2018 vliegt hij alleen over de Vlaamse podia. Hij voelt zich als een vis in het water op het podium; hij heeft een pracht van een stem en weet het publiek helemaal los te krijgen.

Wereldberoemd in Oostende en omstreken: de alombekende Melody Makers. Onder de leiding van dirigent Jean-Pierre Severens brengen zij verschillende genres van muziek en kunnen zij telkens hun publiek boeien. Zij komen Gaudia muzikaal begeleiden met hun cocktailband, samengesteld uit gitaar, basgitaar, keyboard, drums. Het wordt een unieke mix van koor en pop, gebracht met het enthousiasme dat eigen is aan de Melody Makers.

Waarom het Zorghuis? Het is spijtig genoeg de realiteit dat elk van ons met kanker wordt geconfronteerd, hetzij persoonlijk, hetzij van zeer nabij of iets verder weg. Iedereen kent wel iemand die met deze ziekte worstelt. Velen onder hen kunnen rekenen op steun en bijstand van familie en vrienden, de zogenaamde mantelzorgers. Maar wat als je alleenstaand bent en/of niemand in je naaste omgeving er voor je kan zijn ? Dan is er het Zorghuis. Zorghuis Oostende is een bijna thuis voor mensen met kanker. Bij het Zorghuis krijgen de gasten de kans om even op adem te komen, even tot rust te komen. Een verblijf is tijdelijk; het kan zowel voor, tijdens als na de behandeling. Dit warm zorgproject wordt gedragen door tal van gemotiveerde vrijwilligers.