Kurt Van der Elst
vr 3 mrt 20:00

De Helden

Josse De Pauw - LOD Muziektheater
3 mrt
20:00
  • 3 mrt
    20:00
    zaal Grote Post

Josse De Pauw en LOD slaan opnieuw de handen in elkaar voor een Trilogie of een ‘Trifonie’ zoals De Pauw het noemt. In het eerste deel, de monoloog 'De Helden' plaatst hij vraagtekens bij het heldendom en de betekenis daarvan vandaag.

"Is een mens in staat zijn leven te geven? Voor zijn land, voor zijn lief, voor zijn overtuiging? Kunnen helden echt bestaan of zijn ze enkel een onmisbaar element van het stichtend verhaal? En als ze hebben bestaan, was datgene waarvoor ze hun leven gaven, hun sterven waard? En als ze nog steeds bestaan, waar geven ze dan nu hun leven voor? En weten helden zelf dat ze helden zijn?"

Historica Sophie De Schaepdrijver staat hem bij in zijn zoektocht naar een hedendaagse definitie. Dominique Pauwels vertrekt voor zijn compositie vanuit stemmen en concrete geluiden. Hoe zou het hoofd van degene die hier aan het woord is, klinken?

Josse De Pauw

Josse De Pauw is op zijn best als hij samen met muzikanten op scène staat. Denk maar aan An Old Monk, een voorstelling die hij samen met Kris Defoort maakte. Ook nu gaat hij in interactie met het geluid en muziek. Niet alles ligt vast in een partituur, de tekst is in direct contact met geluid en muziek. Met technicus Brecht Beuselinck live op de scène, wil Josse De Pauw elke avond weer bouwen aan de meerstemmigheid van het heldendom.

In dit filmpje licht Josse De Pauw zelf een tipje van de sluier.

In de pers

"De Helden is een complex werkstuk dat tal van registers bespeelt en zowel artistiek-esthetisch als vanwege de technische vakkundigheid imponeert." De Morgen ****

"een intrigerende, poëtische en verrassende brok muziektheater" De Standaard ***

Bekijk de trailer van de voorstelling hier.

Lees hier het interview met Josse De Pauw en Sophie De Schaepdrijver uit De Standaard. 

Credits

REGIE, TEKST, SPEL: Josse De Pauw COMPOSITIE & INSTALLATIE: Dominique Pauwels LIVE REMIX: Brecht Beuselinck LICHT & DECOR: Eric Soyer KOSTUUMS: Greta Goiris RESEARCH: Sophie De Schaepdrijver MUZIEK (OPNAME):
SPECTRA; Pieter Jansen (viool), Liesbet Jansen (viool), Bram Bossier (altviool), Vincent Hepp (altviool), Peter Devos (cello)
PROGRAMMATIE & PIANO (OPNAME) Dominique Pauwels ZANG (OPNAME) Maria Portela Larisch STEM MEISJE (OPNAME) Cecile Verwee ASSISTENTE KOSTUUMS Claudine Grinwis Plaat Stultjes ONTWERP & PRODUCTIE BUG Stichting Logos TECHNISCHE COÖRDINATIE Brecht Beuselinck TECHNIEK Jannes Dierynck, Brecht Beuselinck PRODUCTIELEIDING Kristel Deweerdt VERTALING Monique Nagielkopf PRODUCTIE LOD muziektheater en KVS COPRODUCTIE Le Manège Maubeuge, La Rose des Vents Villeneuve d’Ascq, Théatre de Namur MET DANK AAN Bart Maris, Wim Piqueur, David Messeman, DADA Studios

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info