Publiekswerking

Iedereen samen in De Grote Post! Dat is ons streefdoel. Iedereen, ongeacht afkomst of inkomen, jong of minder jong, moet kunnen proeven van cultuur. Met inleidingen of nabesprekingen, samenwerkingen, participatieve projecten en veel meer, neemt publiekswerker Jozefien drempels weg en bouwt ze bruggen zodat iedereen zich welkom voelt.

  

  

© Kathie Danneels

Cultuur voor iedereen

 

Solidaire tickets

Participeren aan cultuur is niet altijd even vanzelfsprekend. De ticketprijs, vervoer, kinderopvang en onvoldoende informatie kunnen ervoor zorgen dat gezinnen met kinderen aan bepaalde activiteiten niet of moeilijker kunnen deelnemen.

Met de aankoop van een solidair ticket schenk je een ticket aan een gezin met een bescheiden inkomen. In samenwerking met De Wegwijzer en het BMLIK zorgen we ervoor dat het ticket bij de juiste personen terechtkomt. De Grote Post en beide organisaties investeren in de toeleiding, creatieve begeleiding en omkadering van deze gezinnen en de voorstelling.

 

Op die manier slagen we er met gebundelde krachten in de drempels met de grond gelijk te maken.

 

Hoe help jij mee?

Je kan een solidair ticket (€ 10) kopen aan het UiTloket, H.Serruyslaan 18A, 8400 Oostende.

  • Met de UiTPAS. Tien punten bijeen gespaard? Ruil ze aan het UiTloket in voor een solidair ticket.

  • Online. Tijdens het bestellen kun je ook een solidair ticket toevoegen aan je winkelmandje.

 

 

  

  

  

Kathie Danneels

Beleef meer

 

Inleiding/nagesprek

De Grote Post hecht veel belang aan een optimale ervaring bij ieder bezoek. In het programma wordt daarom voorzien in een aantal inleidingen, ontbijtgesprekken of nagesprekken, rechtstreeks of thematisch gelinkt aan een voorstelling. Deze zijn voor het brede publiek toegankelijk.
Voor organisaties en verenigingen kan een bijkomende inleiding of nagesprek ook op aanvraag georganiseerd worden.

 

Meer info? Mail naar publiekswerking[at]degrotepost.be.

 

 

Infomail

Voorafgaand aan een voorstelling of activiteit - met uitzondering van voorstellingen met het label 'te gast' - ontvang je een e-mail met daarin praktische informatie, van A(anvangsuur) tot Z(orgeloos genieten). Zo krijg je 'iets extra' mee en ben je nog beter voorbereid. Soms is dat een audio- of videofragment, een playlist of meer achtergrondinformatie over de voorstelling of de artiesten.

 

 

Groepen, organisaties & verenigingen

Wil je als organisatie of vereniging meer te weten komen over het aanbod en de werking van De Grote Post? Dan zitten wij graag met jullie rond de tafel!

Bij een kop koffie stellen wij graag ons programma voor, beantwoorden we vragen en luisteren we naar suggesties. Voor meer info of het maken van een afspraak, stuur een e-mail naar publiekswerking[at]degrotepost.be.

 

Op aanvraag kunnen organisaties en verenigingen De Grote Post ook backstage ontdekken en de werking van binnenuit leren kennen. Meer info vind je onder 'Rondleidingen'.

 

Lesmappen

In de lesmappen vind je bijkomend educatief en begeleidend materiaal bij een aantal voorstellingen. Indien beschikbaar kan je deze lesmappen downloaden via de respectievelijke pagina's van de voorstelling.

 

Geen lesmap beschikbaar maar toch nood aan educatief materiaal? Stuur een mailtje naar publiekswerking[at]degrotepost.be.

 

 

Workshops

Onder het label 'DOEN!' vind je allerlei activiteiten en interactieve events terug die je "doen-derwijs" in contact brengen met theater, circus, muziek, literatuur, dans ...

 

 

De Theaterkoffer

Naar een ontwerp van hetpaleis laat de Theaterkoffer jonge kinderen kennismaken met de wonderlijke wereld van het theater. Ook het kijkgedrag en theatercodes kunnen op een speelse manier worden aangeleerd. De koffer bevat grappige spelopdrachten en een compleet uitgewerkt lessenpakket.

 

Je kan de theaterkoffer gratis reserveren bij de Dienst Cultuur Oostende op 059/80 55 00 of via cultuur[at]oostende.be.