De Grote Post

Lanceerevenement Cult Biz

Cult Biz wordt een initiatief van De Grote Post en het Economisch Huis Oostende. Een verbinding die iedereen, ook de stad Oostende, kan versterken.

 Je kent De Grote Post misschien als het cultuurhuis aan zee. In het historische postgebouw van Oostende huist een hedendaagse werking met een blik op de toekomst. Een plek waar we innovatieve doeners en creatieve denkers omarmen. Een plek waar we geloven in de kracht van kruisbestuivingen en verrassende allianties. Zoals die tussen ondernemers en artiesten, tussen het bedrijfsleven en de cultuurwereld.

Het lanceermoment op 27 augustus om 19:30 wordt een avond vol inspiratie, dialoog en zin voor samenwerken met onder andere keynote speaker Wim Opbrouck.

Schrijf je alvast in & maak de start mee van een belangrijke kruisbestuiving tussen ondernemers en de cultuursector.

 

Line-up & programma 
 
19:30  
Verwelkoming door gastvrouw Fien Sabbe 
Zij leidt ons doorheen de avond.
 
Keynote met Wim Opbrouck (IOBZ) 
Op het snijvlak van kunst, wetenschap en economie – over dat wat ons drijft, dat wat ons verwondert, en dat wat we kunnen bewegen als we samenwerken.  
 
20:00
Keuzesessies vol inspiratie & dialoog 
Schrijf je in voor de sessie naar keuze: 

1. Over de kracht/impact van kunst en cultuur op het welzijn (mentaal welbevinden) van de mens 
Gesprek met Stefanie Claes & Mustafa Kör  

2. Nieuwe allianties tussen cultuur, welzijn en ondernemingen. Een nieuw WIJ.  
Met Joke Quintens (Wetopia) 
In de fishbowl: Els Heene

3. Over maatschappelijke impact – concreet project op grens van verschillende domeinen  
Tasting lecture met Ewoud Detullie & Gilles Frère (ANTENNE) 
 
Round-up & engagement Cult Biz
In de sfeervolle en inspirerende Panoramazaal, met zicht op de stad, spreken we ons engagement uit, samen met burgemeester Bart Tommelein, algemeen coördinator Lieve Moeremans (De Grote Post) en algemeen directeur Filip Roelandt (Economisch Huis Oostende).

 

 

 

Hongertje vooraf? In Cultuurcafé De Grote Post kan je terecht voor een zalig diner op een gezellig plekje middenin ons historisch gebouw.

De gerechten worden geselcteerd op basis van seizoensproducten, het concept korte keten, aanvoer van lokale helden en zoveel mogelijk biologische producten. En ze zijn ook nog eens superlekker!