De Grote Post
Ghost

De Geest van Gaston

Ghost/Tom Ternest/De Grote Post
vr 16 dec - vr 30 dec
16 dec
-
30 dec

Het oude postgebouw komt tot leven, dankzij zotte videoprojecties, spannende soundscapes en échte ontmoetingen. Een unieke samenwerking tussen artistiek collectief Ghost en regisseur Tom Ternest en de Oostendenaren. 

Een interactief en participatief parcours van GHOST i.s.m. regisseur Tom Ternest en video artiest Thelooca naar aanleiding van 10 jaar De Grote Post. 

Tijdens De Geest van Gaston wandel je in je eentje, per twee (of met maximaal 5 personen) door dit meesterwerk van architect Gaston Eysselinck. We dagen je uit om je grenzen te verleggen en actief te participeren. Wie weet ga jij wel met de hoofdrol naar huis? 

We nemen je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van dit historische telefonie- en postgebouw. En brengen je langs gangen en hoeken van het huidige cultuurhuis, waar je als bezoeker het bestaan niet van wist. We dompelen je onder in alle verhalen van het huis, slaan bruggen tussen deelnemers en spelers, en laten je stilstaan bij de grenzen van privacy. 

We wekken het gebouw letterlijk tot leven aan de hand van soundscapes, videoprojecties, pre-recorded performances en mini-live interventies. De Grote Post bindt en beweegt, in haar feestjaar meer dan ooit. Die kleine en grote verhalen worden door een 60-tal enthousiaste Oostendenaars en onder regie van Tom Ternest meesterlijk vertolkt. Een mix van bekende en minder bekende koppen zetten de toon, en begeleiden de bezoeker van begin tot einde. Je zult je niet gauw eenzaam voelen. 

Ook als bezoeker speel je een rol en krijg je de kans om deel uit te maken van ons Gesamtkunstwerk. In ruil voor het inkomticket word je zelfs digital owner van dat werk via een NFT of Non-Fungible Token. De Geest van Gaston knipoogt naar vroeger, zet de bezoeker met de voeten stevig in het heden en werpt een (digitale) blik op de toekomst. Wees maar zeker dat je jezelf tegenkomt tijdens dit parcours.

Een tip: kijk aandachtig naar onze affiche. De details geven al een beetje prijs wat je allemaal te wachten staat.

Opgelet! Het parcours doorheen het historische gebouw is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Ben je niet goed te been en wil je graag kennismaken met de Geest van Gaston? Laat het ons horen, we werken een beleving op maat uit voor jou.

Zin om zelf alle hoeken en kantjes van het postgebouw kleur te geven? Je kan het prachtige affichebeeld van STEDHO als inkleurbare prent hier downloaden. Leef je uit met stiften, kleurpotloden, wasco's ... en geef jouw persoonlijke affiche een plekje achter je raam en deel het via #geestvangaston

Credits

Met dank aan 

An Steens, Anja Herck, Anne Pype, Anny Decoo, Axana Vanderwee, Cathy Legley, Christ Decommere, Cindy Van Hecke, Dimfy Winne, Duc Duquennoy, Elya Degryse, Frank Jongbloet, Frea Deswelgh, Ingrid Zonnekeyn, Jan Boury, Jean-Marie Missiaen, Jeannine Titecca, Jo Dehullu, Karlien Colruyt, Katelijn Barbier, Kathelijn Vervarcke, Kathleen Gillis, Kriesje Hoornaert, Liliane Goderis, Mady Vion, Nele Bouve - Helleh Raqs Oriental Dance, Olga Herck, Paul Goossens, Rita Parmentier, Roselien D’haenen, Sarika Vanderwal, Vanderwal Jonathan, Steve Dujardin (en koor) Dameskoor Aimée Thonon, Tamara Beschuyt, Wivine Lefever, Nanosh Deswelgh, Nelly Van Eenoo, Ann Jéhansart, Wim Pauwels, Tweeling Julia en Ewout, Dennis Wyffels