De Grote Post
© Stephan Vanfleteren

Koper en vel (6+)

Zonzo Compagnie & HOP FROG Fanfare
wo 1 mrt 10:30
1 mrt
10:30
  • 1 mrt
    10:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Koper en vel is een ode aan de fanfare in klank en beeld.

Nu eens een feestelijke uitnodiging om te dansen, dan weer een statig eerbetoon of een streepje troost in de rouwstoet: fanfaremuziek draagt ons door elk ritueel in het leven, is als het ware de klank van het leven zelf. Op de scène staan twee percussionisten en zeven koperblazers: negen muzikale klasbakken en karakterkoppen die het concept 'fanfare' oprekken in alle richtingen. Ze klinken grotesk en absurd, ingetogen en sober, of verdwalen in merkwaardige danspassen. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen.

Regisseur/choreograaf Randi De Vlieghe en de Borgerhoutse HOP FROG Fanfare brengen een universeel muzikaal verhaal over de mens, zijn overmoed, zijn wreedheid, zijn zachtheid, zijn kwetsbaarheid, zijn veerkracht en zijn levenslust. Een opzwepend theaterconcert zonder woorden om tegelijkertijd stil van te worden en het uit te schreeuwen van plezier!

Credits

scenografie Randi De Vlieghe

composities Bert Bernaerts & Koen Bollen

kostuums Isa Janssens

productiebeeld Stephan Vanfleteren

muzikale uitvoering HOP FROG Fanfare: Tim Coenen (basdrum + gitaar), Tijl Piryns (snaredrum, compositie), Glen De Jonghe (souzafoon), Loes Minnebo (trombone), Bert Bernaerts (trompet, compositie), Peppi Pepermans (altsax), Hanne De Backer (baritonsax, compositie), Koen Bollen (sopraansax/compositie), Mario Conjaerts (trompet) 

een productie van Zonzo Compagnie

in coproductie met HOP FROG Fanfare

met de steun van Vlaanderen