De Grote Post

HURORAM!

Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert
vr 7 apr 20:00 - 21:30
7 apr
20:00 - 21:30
  • 7 apr
    20:00 - 21:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

HURORAM! is een afwisselend programma vol zang en dans, waarbij de dans wordt vervangen door de zang, en de zang door het gesproken woord, en dat gesproken woord wordt vervolgens op muziek gezet.

De lockdown was voor Hugo Matthysen een mooie kans om wat orde te scheppen in zijn onoverzichtelijke repertoire. Na Hugo Matthysen en de Bomen is hij immers liederen blijven schrijven, voor toneelstukken, televisieprogramma’s, voor derden, en vooral: voor zijn plezier.

Uit die merkwaardige catalogus werd een fraaie setlist geplukt voor het trio met de fonkelende naam HURORAM! De musici werken al jaren samen in de beroemde Clement Peerens Explosition, maar nu zal het er iets beschaafder aan toe gaan. U moet dus niet bang zijn, er zal geen half woord Antwerps te horen zijn. Tussendoor wordt er wel eens wat verteld waar u na lang nadenken misschien wel een touw aan kan vastknopen. 

P.S. 1 Wat het eventuele meezingen betreft, wij gebruiken niet de concert pitch van 443 Hz die u gewend bent van klassieke concerten. Wij houden het bij de in de populaire muziek gangbare A=440Hz.

P.S. 2 Wat het meeklappen betreft, dat wordt niet aangemoedigd, maar het kan. Maar dan wel graag op de afterbeat, dat zijn de tellen 2 en 4 op onderstaand schemaatje.

Amper hebben we afscheid genomen van Clement Peerens Explosition, of daar tonen Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert zich al van een andere kant, in een even grappig als fijnbesnaard liedjesprogramma.

De Standaard ★★★★