De Grote Post

L.I.A.R.

Frankie
FOR REAL XR festival
za 25 mrt 20:00 - 21:00
25 mrt
20:00 - 21:00
  • 25 mrt
    20:00 - 21:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

L.I.A.R. focust op de ploeterende mens, want life is a struggle, weet je wel.

De leden van Frankie hebben zichzelf in een ander jasje gestoken. In een zelf samengesteld laboratorium – L.I.A.R. – gaan ze als een stel serieuze wetenschappers op zoek naar antwoorden.

L.I.A.R. vertrekt vanuit een antropologische blik, voortgekomen uit een gedeelde fascinatie: de mens die ploetert. Wat gebeurt er wanneer Frankie de medemens observeert met een focus op het doodnormale, de eenvoud der dingen, de naïviteit en de schoonheid van het banale, maar ook verveling, saaiheid, angst, het absurde en het tragikomische? 

In de L.I.A.R.-onderzoeksruimte gaan ze op zoek naar resultaten maar tegelijkertijd tonen ze ook het proces dat ze doormaken om tot een eindresultaat te komen. Met behulp van diverse apparatuur, instrumenten en installaties banen ze zich een weg doorheen dit absurde experiment. Ze worden bijgestaan door een eend en een pratende hond: een proces waarbij het falen en de botsingen, de misverstanden en de ontdekkingen worden uitgelicht.

De eerste voorstelling van Frankie, Laguna Beach (2019), illustreerde al hun potentieel als muziekband en als theatermakers. Wat ooit begon als een gemotoriseerde poppenband groeide uit tot een eigen, zelfgemaakt universum – een sfeervol en fantasierijk maar bruut landschap. Op het podium werd de band omringd door installaties, live-animaties, gemotoriseerde objecten en muziekinstrumenten. 

L.I.A.R. wordt net zoals Laguna Beach een mix van video, muziek, installatie, maquettes en performance. In de voorstelling wordt gewerkt met oude analoge apparatuur en zelfbedachte systemen: een werkwijze die omslachtige en humoristische situaties oplevert. 

"Some call it science", het interview met Frankie op differentclass.be

Credits

van & met Simon Lynen, Vincent Lynen, Brecht Hayen
drummer Timo Fannoy
hond Nathan Roche
techniek & licht Anne Meeussen
geluid Jesse De Roo
techniek Seppe Brouckaert
productie CAMPO
coproductie STUK (Leuven) & Perpodium
met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest