De Grote Post
Danny Willems

Roland & The Space Cowboys + support RAMAN.
di 31 okt 20:00 - 22:20
31 okt
20:00 - 22:20
  • 31 okt
    20:00 - 22:20
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Kom samen met Roland Van Campenhout en zijn Space Cowboys grasduinen in zijn rijkelijk gevuld repertoire en laat je meeslepen door de magische wereld van diens schepper! 

Roland wordt deze zomer 79 en is ondertussen iedere muziekstijl meester, gaande van blues, folk, jazz, spirituals, indiase raga, funk tot psychedelische jams. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als 'Ethno-Pop-Folk’. 

“Ik heb nog steeds een hekel aan repeteren. Ik werk niet met een setlist want ieder moment van de dag ben je iemand anders. Ik wil kort op de bal kunnen spelen en zal nooit tweemaal hetzelfde spelen. Ik haat platgerepeteerde bands met een vaste setlist die steeds dezelfde show, solo’s en mopjes opvoeren. Voor mij is optreden voor het juiste publiek en samen met de juiste muzikanten vergelijkbaar met een soort religieus gevoel. Met ouder worden, is optreden voor mij steeds gemakkelijker. Ik weet wat ik kan en waar ik beter af blijf. Ik krijg nog steeds positieve energie van optreden. Ik wil mijn “metier” (om een vies woord te gebruiken) niet inzetten voor geld. De dag dat ik het enkel voor geld moet doen, stop ik (grinnikt).”

“In het begin van mijn carrière liet ik mij begeleiden door mijn “bluesworkshop”, een verwijzing naar ‘Jazz Composers Workshop’ van Charles Mingus. Maar blues dekt niet langer de lading van de muziek die we nu spelen. Space Cowboys is een grappige verwijzing naar het zooitje ongeregeld dat in de jaren zestig van de vorige eeuw in California hun vrijheid op alle vlakken beleefde. Denk aan Jerry Garcia en The Grateful Dead. Ze zeggen soms: soort zoekt soort. Met deze vrije cowboys kan werkelijk alles. Space slaat dan weer op het zeer wijds geluid dat we produceren. Binnen onze rangen niet enkel de traditionele bas, drum en gitaar maar ook een cello, sitar, viool en slide waar een forse lap op gegeven wordt.”

Support: RAMAN.

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman.

In zijn permanente zoektocht naar oprechtheid, vindt RAMAN. zijn roots in de blues en ver daarbuiten. Verwacht je aan hartverscheurende songteksten en scheurende gitaarriffs. Als gerenommeerd gitarist speelt Simon Raman moeiteloos een serenade aan je balkon om je daarna mee te sleuren naar the dirty south of the city. Moeilijk in woorden en kaders vast te leggen maar daardoor des te interessanter: RAMAN. kan je enkel vatten als je 'm live bezig ziet.

Op deze copresentatie zijn beperkte reductietarieven van toepassing.