De Grote Post
Yvan Mahieu (VIRAAL)

Tekstlezing 'Katrientje' en workshop Kintsugi

Barbara Claes
zo 1 okt 11:00 - 13:00
1 okt
11:00 - 13:00
  • 1 okt
    11:00 - 13:00
    Met een weekendticket kan je voor €60 alle voorstellingen tijdens het eerste festivalweekend bijwonen. Koop je weekendticket via deze link.
    De Grote Post, Oostende
    zaal Panorama

Theatermakers Stefanie en Barbara Claes maken een voorstelling over hun zus Katrien. Zij stierf in 1991 op twaalfjarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Barbara schrijft de tekst: een partituur van verzamelde herinneringen, onder het stof gehaalde documenten en personages uit hun kindertijd. Maar vooral schrijft ze over de stilte van de jaren. Op die manier willen de zussen een stukje onbesproken rouw vijf stemmen en een podium geven. Op KIEM ligt een eerste versie op de koffietafel.

Aansluitend kun je eventueel deelnemen aan de workshop Kintsugi. De meesten onder ons lopen gedurende hun leven aardig wat emotionele breuken en verwondingen op. Waar we het genezingsproces in het westen het liefst wegmoffelen, ziet men dat in Japan heel anders. Kintsugi is een Japanse kunstvorm waarbij gebroken aardewerk liefdevol wordt gerestaureerd met goud. De gedachte hierachter is dat je breuken niet wegmoffelt, maar juist accentueert.

Als je nooit in scherven gelegen hebt, weet je niet hoe je in elkaar zit.

Ziad K. Abdelnour

Credits

tekstlezing door Ineke Nijssen, Mieke Verdin, Dett Peyskens, Stefanie Claes, Barbara Claes