De Grote Post
Karin Borghouts

Thou

Spectra Ensemble & Dionysus NOW!
do 2 nov 18:30 - 22:30
2 nov
18:30 - 22:30
  • 2 nov
    18:30 - 22:30
    Concertgebouw, Brugge
    Op locatie - Concertgebouw ('t Zand 34, 8000 Brugge)

Ensemble Dionysos Now! toont aan hoe spannend vocale polyfonie uit de renaissance kan zijn.

Een laatste onwankelbare zuil trilt vervaarlijk. Genetici flirten met het idee om het verouderingsproces om te keren. Zullen we onszelf in de toekomst volledig digitaliseren? En is dit de geboorte van het eeuwige leven? Peter Verhelst schreef een fictief interview met een onsterfelijke, voor wie de artificiële dood de grote vriend is, die op vraag verlossing brengt. Actrice Louise Bergez, in deze voorstelling de laatste onsterfelijke, wordt bijgestaan door de zangers van Dionysos Now! De nieuwe muziek van Dominique Pauwels en de musici van SPECTRA draperen een requiem rond dit monodrama over de geboorte van het eeuwige leven.

SPECTRA is een ensemble voor nieuwe muziek. Vanuit de vaste kern musici ontwikkelt het sinds 1993 een muzikale coherentie en een unieke, geraffineerde sound. Het ensemble creëert vele opdrachtwerken in constante dialoog met referentiewerken uit het recente verleden. 

Bij de buren

Deze voorstelling vindt plaats in Concertgebouw Brugge. Vertrek met de bus naar Brugge om 18:30 aan De Grote Post. Een broodje is inbegrepen in de prijs. Om 19:15 is er in Brugge een inleiding door Eva Van Daele.

Er zijn beperkte reductietarieven van toepassing.

Credits

muziek Dominique Pauwels

tekst Peter Verhelst

filosoof Ignaas Devisch

spel Louise Bergez

vocaal ensemble Dionysos Now!

instrumentaal ensemble SPECTRA

muzikale leiding Filip Rathé

vocale voorbereiding Tore Tom Denys