De Grote Post
Bart Grietens

Foreshadow

Alexander Vantournhout/not standing
do 14 mrt 20:00 - 21:15
14 mrt
20:00 - 21:15
  • 14 mrt
    20:00 - 21:15
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Na VanThorhout, met Alexander Vantournhout solo op het podium, keert not standing terug met een gloednieuw werk voor acht acrobaatdansers.

Met een soundtrack van experimentele rockmuziek verkennen artiesten de fysieke grenzen van een gigantisch verticaal obstakel. Wat als een hoge muur het podium in tweeën snijdt en de resterende ruimte te klein is voor acht dansers? Zal de muur een obstakel zijn of juist nieuwe kansen creëren?

Waren eerdere producties SCREWS, Through the Grapevine en Contre-jour een dialoog met de vloer en horizontaliteit, dan is Foreshadow een verkenning van verticaliteit. De achterwand van het theater komt naar voren.

Alexander Vantournhout monteerde deze voorstelling af in De Grote Post in aanloop van zijn première op het prestigieuze internationale dansfestival Julidans in Amsterdam.

Deze voorstelling is toegankelijk vanaf 14 jaar.

Ondersteund door elkaars schouders, voeten en knieën kruipen de dansers als salamanders over de wand. Alsof ze zweven. Het tart elke fysieke logica, maar toch blijkt het ‘gewoon’ inventief mensenwerk. Meesterlijke balanskunst.

De Standaard ★★★★

Credits

concept & choreografie Alexander Vantournhout

gecreëerd met en uitgevoerd door Noémi Devaux, Axel Guérin, Patryk Kłos, Nick Robaey, Josse Roger, Emmi Väisänen/Margaux Lissandre, Esse Vanderbruggen & Alexander Vantournhout/Chia-Hung Chung

dramaturgie Rudi Laermans & Sébastien Hendrickx

repetitieleider Sandy Williams

extern oog Julien Monty

kostuums Patty Eggerickx, geassisteerd door Isabelle Airaud

lichtontwerp Bert Van Dijck

muziek This Heat

geluid Ruben Nachtergaele

spreiding Frans Brood Productions

company management Esther Maas

technische coördinatie Bram Vandeghinste

techniek op tour Helmi Demeulemeester, Jonathan Maes, Bram Vandeghinste & Bert Van Dijck

productie & tourmanagement Barbara Falter, Aïda Gabriëls & Kiki Verschueren

productie not standing

coproductie le CENTQUATRE, Parijs (FR), Kunstencentrum VIERNULVIER, Gent (BE), Julidans, Amsterdam (NL), Biennale de la danse, Lyon (FR), Le Maillon, Strasbourg (FR), De Hallen van Schaarbeek (BE), MA scène nationale - Pays de Montbéliard (FR), La Passerelle, scène nationale de Saint-Brieuc (FR), Theater Freiburg (DE) & Le Carreau Scène nationale de Forbach et de l'Est mosellan (FR)

met dank aan De Grote Post, Oostende (BE), Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg et le Cirque-Théâtre d'Elbeuf (FR), Maison de la Danse, Lyon (FR), Urte Groblyte, Bjorn Verlinde & Katherina Lindekens

gerealiseerd met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid, via Flanders Tax Shelter

Alexander Vantournhout is artiest-in-residentie in Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en artiste associé van le CENTQUATRE Parijs. Alexander Vantournhout is cultureel ambassadeur van de Stad Roeselare en wordt gesteund door de Vlaamse overheid en Fondation BNP Paribas voor de ontwikkeling van zijn projecten.