De Grote Post
Phile Deprez

Medea's kinderen

NTGent/Milo Rau
za 20 apr 18:00 - 23:00
20 apr
18:00 - 23:00
  • 20 apr
    18:00 - 23:00
    Deze activiteit kreeg een nieuwe datum. Tickethouders werden persoonlijk op de hoogte gebracht.
    NTGent, Gent
    Op locatie - NTGent (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent)

Een echte strafzaak is het uitgangspunt: de zaak van een moeder die in totale wanhoop na een scheiding, besluit haar kinderen te doden en zichzelf van het leven te beroven - maar zij overleeft.

Deze moderne tragedie is verweven met de klassieke tragedie Medea, het meest beruchte geval van relatieconflict en kindermoord in de westerse literatuur.

Een groep kinderen grijpt deze bloedige misdaadzaak en het misschien wel donkerste oorsprongsverhaal van de Europese cultuur aan om over zichzelf na te denken: over familiegeschiedenis, eerste liefde en eerste ontmoetingen met de dood, over verlangens voor de toekomst en angsten voor het einde van de wereld dat ons allen achtervolgt.

Medea’s Kinderen: de absurde en met bloed doordrenkte tragedies van het volwassen leven gezien door de ogen van kinderen - een theatergeschiedenis in het klein en een even wrede als poëtische levensschool.

Bij de buren

Deze voorstelling vindt plaats in de Schouwburg NTGent. Vertrek met de bus naar Gent om 18:00 aan De Grote Post. Een broodje is inbegrepen in de prijs. 

Er zijn beperkte reductietarieven van toepassing.

Credits

met Peter Seynaeve / Lien Wildemeersch, Jade Versluys / Bernice Van Walleghem, Gabriël El Houari / Aiko Benaouisse, Emma Van de Casteele / Helena Van de Casteele, Sanne De Waele / Ella Brennan, Anna Matthys / Juliette Debackere, Vik Neirinck / Elias Maes

regie Milo Rau

dramaturgie Kaatje De Geest

video-ontwerp Moritz von Dungern

lichtontwerp Dennis Diels

kostuumontwerp Jo De Visscher

productie NTGent

coproductie Wiener Festwochen, ITA - Internationaal Theater Amsterdam, Tandem - Scène nationale (Arras Douai)