De Grote Post
Phile Deprez

Medea's kinderen

NTGent/Milo Rau
za 13 apr 18:00
13 apr
18:00
  • 13 apr
    18:00
    Op locatie - NTGent

Een echte strafzaak is het uitgangspunt: de zaak van een moeder die in totale wanhoop na een scheiding, besluit haar kinderen te doden en zichzelf van het leven te beroven - maar zij overleeft.

Deze moderne tragedie is verweven met de klassieke tragedie Medea, het meest beruchte geval van relatieconflict en kindermoord in de westerse literatuur.

Een groep kinderen grijpt deze bloedige misdaadzaak en het misschien wel donkerste oorsprongsverhaal van de Europese cultuur aan om over zichzelf na te denken: over familiegeschiedenis, eerste liefde en eerste ontmoetingen met de dood, over verlangens voor de toekomst en angsten voor het einde van de wereld dat ons allen achtervolgt.

Medea’s Kinderen: de absurde en met bloed doordrenkte tragedies van het volwassen leven gezien door de ogen van kinderen - een theatergeschiedenis in het klein en een even wrede als poëtische levensschool.

Bij de buren

Deze voorstelling vindt plaats in de Schouwburg NTGent. Vertrek met de bus naar Gent om 18:00 aan De Grote Post. Een broodje plus een woordje uitleg over de voorstelling is inbegrepen in de prijs. 

Er zijn beperkte reductietarieven van toepassing.

Credits

concept en regie Milo Rau

spel en coach Peter Seynaeve en kinderen

dramaturgie Kaatje De Geest

met de steun van de Vlaamse tax shelter