De Grote Post
Sarah Vanhee

Mémé

Sarah Vanhee/CAMPO
za 4 mei 20:30 - 22:00
4 mei
20:30 - 22:00
  • 4 mei
    20:30 - 22:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Mémé is een solovoorstelling van Sarah Vanhee. Een intergenerationeel, gelaagd en meertalig werk over de relatie tot voorouders, tot de (geboorte)grond en tot het vrouwenlichaam.

Met in de hoofdrol de geest van de West-Vlaamse grootmoeders van Sarah die zoals vele vrouwen uit die tijd het grootste deel van hun leven aan ‘arbeid’ in de twee betekenissen van het woord – kinderen baren en opvoeden en werken in huis en op het land – besteedden. Altijd in dienst van anderen.

Hoe verhoudt de wereld van vandaag zich tot deze vergeten vrouwen uit het verleden en tot de grond die zij bewerkten? En hoe zien we hen weerspiegeld in de vergeten vrouwen van vandaag wiens arbeid nog steeds wordt uitgebuit?

Mémé is een rituele poging van Sarah Vanhee om haar grootmoeders weer tot leven te wekken, hen in ere te herstellen, en dan weer afscheid te nemen binnen een grenzeloze tijd.

De voorstelling Mémé wordt gespeeld in het Nederlands, West-Vlaams en Engels, met Nederlandse boventitels.

Credits

concept, tekst en performance Sarah Vanhee

objecten en scenografie Toztli Abril de Dios

geluid Ibelisse Guardia Ferragutti

extern oog Christine De Smedt

techniek Geeraard Respeel en Babette Poncelet

performance op scherm Leander Polzer Vanhee

met input van de familie Vanhee-Deseure

productie CAMPO

coproductie KUNSTENFESTIVALDESARTS, Kaaitheater, Wiener Festwochen, BUDA, HAU Hebbel am Ufer, De Grote Post, Théâtre de la Bastille & Festival d'Automne à Paris

residenties KWP Kunstenwerkplaats, Kaaitheater en BUDA