Up Your Ass

Nona Demey Gallagher & Lieselot Siddiki
vr 10 mei 20:30
10 mei
20:30
  • 10 mei
    20:30
    zaal Kleine Post

Why I Shot Andy Warhol and other chit-chat

Russel: “The two-sex system must be right, because it has been there for ages.”
Bongi: “So has disease.”

Up Your Ass is een bewerking van Valerie Solanas’ beruchte komedie uit 1965. De tekst heeft al jaren een omstreden status in de feministische (queer) community, maar ziet nu voor het eerst het Europese theaterlicht.

Hoofdpersonage Bongi Perez – een substituut voor Solanas zelf – is een sardonische oplichter en sekswerker. Ze leeft op de woelige straten van New York in de sixties, waar ze rondhangt met excentrieke figuren uit de marge. Dan ontmoet ze Ginger en Russel, een daddy’s girl en een mannelijke narcist. Er ontstaat een (anti-)intellectueel debat over genderrollen en de maatschappij.

Nona & Lieselot verweven in Up Your Ass de oorspronkelijke tekst met de waanzinnige levensgeschiedenis van Solanas zelf (ze schoot ooit Andy Warhol neer!). Ze kwamen in nauw contact met haar laatst levende familielid en kregen als eerste en enige toestemming om Up Your Ass op te voeren.

Credits

van Nona Demey Gallagher en Lieselot Siddiki

met Lucas van der Vegt, Lucie Plasschaert, Sophia Bauer en Bavo Buysµ

scenografie Eva Demulder

techniek Kato Stevens en Margy Regniers

muziek Bart Demey en Tania Gallagher (Nid & Sancy)

(co)productie d e t h e a t e r m a k e r, CAMPO, Kunstenwerkplaats vzw, De Grote Post, C-mine, Gouvernement, SABAM For Culture

met dank aan Karen L Biondo, Jarne Van Loon, Rodrigo Baptista, Nelleke Janssen