De Grote Post
© Sofie Knijff

Desire

Louis Janssens
do 16 mei 20:30 - 21:30
16 mei
20:30 - 21:30
  • 16 mei
    20:30 - 21:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken.

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens.

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène.

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf/De HOE (selectie Het TheaterFestival en Nederlands Theater Festival 2023), maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden. 

In de wonderschone voorstelling Desire hunkeren vier mensen ernaar gezien te worden

NRC *****

Credits

tekst Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits

spel Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits 

eindregie Peter Seynaeve

lichtontwerp & techniek Eva Dermul en Lies Van Loock

productieleiding Lori Tuerlinckx

productie vzw Louis

met steun van Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, deAuteurs en de Vlaamse Overheid

met dank aan Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte en Willem de Wolf