De Grote Post

Meet the Masters

A Clockwork Orange (1971) van Stanley Kubrick met Gene Bervoets
Filmfestival Oostende
di 19 dec 19:00 - 22:00
19 dec
19:00 - 22:00
  • 19 dec
    19:00 - 22:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Op dinsdag 19 december stelt Master van FFO24 Gene Bervoets 'A Clockwork Orange' van Stanley Kubrick voor.

In Meet the Masters brengt FFO maandelijks het werk van markante makers in de filmgeschiedenis terug naar het witte doek met een hapklare omkadering door filmkenner Anke Brouwers en haar gast, een bekende Vlaamse filmprofessional.

Alex en zijn bende plegen buitensporig geweld tegen weerlozen. Wanneer hij wordt gearresteerd en opgesloten, wordt Alex onderworpen aan een proces om hem weer 'maatschappij-vriendelijk' te krijgen. Uiterlijk gezond en intact, maar innerlijk kreupel en beperkt tot reflexen waar hij geen controle over heeft.

Gene Bervoets omschrijft Kubrick als de meest vernieuwende en invloedrijke filmregisseur aller tijden. De regisseur, nu bekend als grootse vernieuwer van de cinema, deinsde er niet voor terug om te experimenteren met het medium. Van de thrillerklassieker ‘The Shining’ over de controversiële verfilming van Vladimir Nabokovs ‘Lolita’, tot science-fictionmeesterwerk ‘2001: A Space Oddysey’. Door zijn vernieuwingsdrang inspireert Kubricks oeuvre tot op de dag van vandaag talloze jonge filmmakers.

Credits

met steun van De Grote Post