De Grote Post

Meet the Masters

'Incendies' van Denis Villeneuve met Gilles Coulier
Filmfestival Oostende
ma 22 apr 19:00
22 apr
19:00
  • 22 apr
    19:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

In april ontdekken we samen met regisseur Gilles Coulier het beste werk van Canadese regisseur Dennis Villeneuve.

In Meet the Masters brengt Filmfestival Oostende maandelijks het werk van markante makers in de filmgeschiedenis terug naar het witte doek met een hapklare omkadering door filmkenner Anke Brouwers en haar gast, een bekende Vlaamse filmprofessional.

De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wie ze het bestaan nooit hebben gekend.

Deze raadselachtige brieven verklaren voor Jeanne de ongrijpbare stilte van haar moeder in de laatste weken van haar leven. Jeanne besluit naar het Midden-Oosten te vertrekken om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. Haar broer Simon wordt niet geraakt door de hersenspinsels van zijn moeder, die voor hem altijd koud en afstandelijk was. Toch is de liefde voor zijn zus zo sterk dat hij zich aansluit bij de zoektocht naar hun familiegeschiedenis. Samen met de notaris ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend is door oorlog en haat als door de moed van een uitzonderlijke vrouw.

Denis Villeneuve wordt geprezen om zijn meesterlijke regie en het vermogen om emotionele diepgang te combineren met visuele pracht. De film werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film en won talloze prijzen op onder andere het filmfestival van Toronto en Rotterdam. 'Incendies' is een meeslepend drama dat de kijker meeneemt op een onvergetelijke reis van ontdekking en verlossing.