De Grote Post

ONTBIJTGESPREK ROESTVRIJ

zo 18 jun 10:30
18 jun
10:30
  • 18 jun
    10:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Panorama

Veel mensen worden oud in een omgeving die niet meer is aangepast aan nieuwe behoeften of wensen. Het project ROESTVRIJ brengt kunstenaars, jongeren en kinderen samen om creatieve oplossingen te bedenken voor dagelijkse ongemakken of gemis. Tijdens dit ontbijt praten de makers, de kunstenaars van ONBETAALBAAR en MUS-E, over de samenwerking.

Tijdens de weekenden van 17 & 18.06 en 24 & 25.06 kun je het ROESTVRIJ parcours bezoeken met resultaten van dit traject. Hoe was het om met verschillende generaties aan de slag te gaan, wat hebben ze van elkaar geleerd, waar zaten de 'valkuilen', wat zijn de grote uitdagingen ...? De makers vragen het aan elkaar maar ook aan andere experts uit de zorgsector die op een niet-medische maar creatieve manier denken over de zorg van senioren. Drs. Wout Huizing is theoloog en jarenlang werkzaam als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. In zijn werk spelen thema’s als levensverhalen, het levenseinde, geestelijke verzorging en supervisie en intervisie een grote rol. Steven D'Haens is een van de initiatiefnemers van Symbiosis vzw. Dit burgerinitiatief biedt een positief woonalternatief voor mensen die de tweede levenshelft bereikt hebben. De vzw biedt een duurzame woonvorm waarin kwaliteit en gemoedsrust centraal staan. Meer info: www.wonenindeliving.be.

Stof genoeg voor een smakelijk ontbijt met knapperige pistolets, want die zijn van alle tijden.

 

Credits

ROESTVRIJ is bijzonder artistiek project van De Grote Post, het Gentse kunstenaarscollectief ONBETAALBAAR en de kunstenaars van het platform MUS-E, (Youri Cruypeninck & Liesbeth Feys), Het VTI Oostende en enkele rust- en verzorgingstehuizen uit Oostende, basisscholen OLKO en De Groeiboom.