De Grote Post

MAUDLIN CD RELEASE - ELEFANT - Partisan

vr 23 feb 20:30
23 feb
20:30
  • 23 feb
    20:30
    Staand concert
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Met een studio onder de zeespiegel en een podium op nog geen 500 meter van de zee, is De Grote Post de perfecte plek om de nieuwe cd van de Oostendse band MAUDLIN los te laten op het grote publiek. Omdat we houden van beestige feestjes halen we vooraf twee andere bands van stal: ELEFANT en Partisan.

MAUDLIN

MAUDLIN is het project van Jasper Bullynck, ook wel bekend van Oscar & The Wolf, en Davy Vanden Broecke die zijn sporen verdiende bij The Spectors. De gedeelde passie voor ruwe gitaarmuziek met een duister kantje en de zee vormt de lijm voor deze band. En dat hoor je op hun nieuwe album Sassuma Arnaa. De zee wordt tekstueel steeds als zijn eigen antagonist uitgespeeld, ze neemt en geeft, ze slaat en zalft. Haar pracht staat steeds in schril contrast met haar onverbiddelijkheid.

Voor de opnames sloten ze zich samen met Serge Feys dertien dagen op in de kelders van De Grote Post. Voor hen geen onbekende plek want vorig jaar namen ze hier drie nummers op voor het 8400-project.
Na de opnames gaven ze alles uit handen aan Matt Bayles, gekend van zijn werk voor bands als Mastodon, Russian Circles, Isis ... Hij polijstte de ruwe diamant in zijn Red Room Studio te Seattle. Matt zelf komend uit een familie van zeevaarders was meteen geïntrigeerd door het concept en voegde zijn eigen toets toe.

MAUDLIN ontpopte zichzelf van een postmetal band naar psych/prog/rockband die doet denken aan Alice In Chains met links en rechts een flard Porcupine Tree. Een zompig pareltje dus en hiermee is de band klaar, nog meer dan ooit, om op elk podium een verpletterende indruk na te laten, iets waarvoor ze reeds jarenlang gekend zijn.

gitaar/zang Jasper Bullynck (gitaar Oscar & The Wolf) | gitaar/zang: Kris Vannecke | bas/zang: Ken Verleye (bas Eastwood) | drum: Davy Vanden Broecke (drum The Spectors) | keys/zang: Davy De Schrooder

Partisan

Nog meer talent met roots aan de Belgische kust. Thijs Goethals speelde nog bass bij MAUDLIN en brengt nu samen met Cédric Goetgebuer (gitaar Rise & Fall) en Ivo De Brabandere (ex-drum Oathbreaker) postpunk slash post-hardcore. Voor fans van alles tussen Joy Division en At The Drive In. Hard, noisy, meeslepend én melodieus.

gitaar/zang: Cédric Goetgebuer (gitaar Rise & Fall) | bas: Thijs Goethals (ex-bas MAUDLIN) | drum: Ivo De Brabandere (ex-drum Oathbreaker)

ELEFANT

ELEFANT is het nieuwste muzikale project van Wolf Vanwymeersch (The Van Jets), Mario Govaert, Maarten Flamand (Antler King, Ian Clement) en Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards). Op het podium verschijnt dit gezelschap in witte overalls en geverfde gezichten en ook de muziek is op zijn minst niet alledaags te noemen. Ze mengen zoawel kraut, noise rock, oosterse invloeden, sludge én pop. Neu! meets Slacktone meets Diamanda Galas meets Mykki Blanco meets Magma.

Mario Govaert (The Arquettes) Stijn Vanmarsenille (Future Old People arewizards & Drums are for parades) | Maarten Flamand (The Antler King) | Wolfgang Vanwymeersch (The Van Jets & Waldorf)