BlikOpener

Sara Vanderieck
9 okt
19:30
  • di 9 okt
    19:30
    Lessenreeks + prijs van het ticket voor de zeven besproken voorstellingen inbegrepen.
    Atelier +2
    Geweest

Ga je soms naar een dans- of theatervoorstelling en wil je graag meer weten over hoe een creatie in elkaar steekt? Heb je nood aan een handvat dat je ervaring verrijkt, een bril die je blik verruimt? Dan is de 'BlikOpener' van Sara Vanderieck iets voor jou.

In een ver verleden behaalde Sara Vanderieck haar diploma als meester in de Dramatische Kunsten aan het RITCS. Na vele omzwervingen in de dans- en theaterwereld is ze sinds enkele jaren aan de slag in De Grote Post. Daarnaast werkt ze als dramaturge bij verschillende gezelschappen en zit ze af en toe zelf in de regisseursstoel. Al die kwaliteiten bij elkaar maken van haar de geknipte persoon voor een reeks ‘voorstellingsanalyse’. 

Hoe moet je naar een voorstelling kijken? Welke emoties roept een bepaalde scène op? Welke keuzes maakte de regisseur en waarom …? Sara selecteerde een aantal voorstellingen uit verschillende genres (dans, theater, familie, performance) van zowel jonge als gerenommeerde kunstenaars. Elke dinsdag na de voorstelling nodigt ze je uit voor een informele babbel aan de hand van een voorbereidende vragenlijst.

Praktisch

De prijs, € 175 omvat 8 lessen plus de tickets van de zeven besproken voorstellingen. Wie deelneemt, schrijft zich meteen in voor alle sessies en alle voorstellingen. Noteer onderstaande data alvast goed in je agenda.

Datum BlikOpener Voorstelling Datum Voorstelling
dinsdag 09.10 Kennismaking en algemene inleiding   
dinsdag 23.10  GEWIJZIGD: Vriend of Vijand van Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam & Serge Feys (muziek) 12.10
dinsdag 27.11 Niets van hetpaleis & De Nwe Tijd/Freek Vielen (theater/familie) 23.11
dinsdag 18.12  Double bill: Galileo van Louis Janssens & Ferre Marnef/CAMPO & Mikado Remix van Louis Vanhaverbeke/CAMPO (performance) 15.12
dinsdag 19.02 TRUE COPY van BERLIN (theater) 15.02
dinsdag 12.03  HAMLET van Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai/Toneelhuis (theater) 02.03
dinsdag 23.04 A Love Supreme van Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas (dans) 20.04
dinsdag 21.05  PASSING THE BECHDEL TEST van Jan Martens/GRIP & fABULEUS (dans/familie) 17.05

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info