Steve Hendrix

De Palenque à Matongé

Dizzy Mandjeku & Alé Kuma ft. Nidia Gongora
15 jun
21:00
 • za 15 jun
  21:00
  Staand concert
  zaal Kleine Post
  Geweest

Feest! Om te vieren dat ons seizoen er bijna op zit, trakteren we met een zwoele mix van Colombiaanse èn Congolese muziek.

Binnen de Congolese rumba is gitarist Dizzy Mandjeku een levende legende. Hij maakte in de jaren ‘60 en ’70 deel uit van het befaamde OK Jazz Orchestra in Kinshasa. Later verhuisde hij naar Brussel waar hij zijn eigen orkest oprichtte, Odemba OK All Stars. Dizzy was ook al gastmuzikant bij Stromae, Milow en Zap Mama.

 

Leonardo Gómez Jattín is een componist die zijn hele leven heeft gewijd aan Afro-Colombiaanse muziek, sinds 2002 met de band Alé Kumá. In 2010 reisde Leonardo naar Brussel en ontmoette er Dizzy en de bruisende Congolese scene van de Matongéwijk. Op zijn beurt trok Dizzy naar Colombia en een samenwerking was geboren.

Praktisch

 • De deuren gaan open om 20:30 uur.
 • Het concert begint om 21:00 uur.
   

Na het concert zetten we het feestje verder in het CultuurCafé met Dimitri Lermytte. Deze Oostendse dj verbleef 3 jaar in Nairobi waar hij wekelijks ging draaien op een lokaal event. Verwacht je aan een mix van o.a. afropop, Congolese rumba, salsa en Angolese semba. 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info